Mediation in Noord Nederland

Wat kunnen wij als mediators in Noord Nederland voor jullie betekenen?
Wij regelen samen met jullie de scheiding van begin tot eind. Dit doen wij op een zorgvuldige en persoonlijke wijze.

kinderen bij een scheiding

Wij zijn mediators in Noord Nederland en staan jullie graag bij

Wij zijn:
Theo van Heerde: ik kom bij jullie thuis in o.a. Bedum, Drachten, Franeker, Harlingen, Heerenveen, Joure, Leek, Leeuwarden, Lemmer, Sneek, Steenwijk, Wolvega en Zuidhorn.

Jantien Schaap: ik kom bij jullie thuis in o.a. Aa en Hunze, Assen, Coevorden, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Hoogezand-Sappemeer, Meppel, Oldambt, Stadskanaal, Tynaarlo, Veendam, Westerveld en Winschoten.

Als je gaat scheiden, loop je naast de emotionele kant, ook aan tegen een berg aan ‘regelzaken’ aan. Zoals het vastleggen van de afspraken die je samen gaat maken over wel of geen alimentatie, over de woning, over de zorg bij kinderen, over de financiën en pensioenen. Dit zijn veel regelzaken en vaak ook erg ingewikkeld. Goede en deskundige hulp is dus erg raadzaam, om alles nu goed af te ronden én straks te zorgen voor rust.

Een belangrijk uitgangspunt bij mediation is dat jullie er bewust van zijn, dat het jullie eigen proces en eigen beslissingen zijn. Wij begeleiden wat er geregeld moet worden en bespreken wat de mogelijkheden zijn, maar we nemen geen beslissingen. Pas wanneer alle puzzelstukken duidelijk zichtbaar op tafel liggen kan er gepuzzeld worden, is ons uitgangspunt in aanvang.

Wat kun je verwachten van ons als mediators in Noord Nederland?

Jullie scheiding wordt van begin tot eind geregeld, wat houdt dit in:

  1. Als eerste is er een kosteloos kennismakingsgesprek bij jullie thuis. We bespreken wat we kunnen betekenen, jullie situatie en het all-in tarief.
  2. Vervolgens bespreken we in de gesprekken alles stap voor stap. Denk aan de verdeling van de financiën, een alimentatieberekening wordt gemaakt en hoe zit het met jullie woonsituatie. Hebben jullie een koopwoning, dan zetten we de opties van de eigen woning bij een scheiding op een rijtje. Door onze samenwerking met Hypotheek Visie kunnen we snel schakelen en zorgen voor antwoorden.
  3. Hebben jullie kinderen, dan worden jullie ondersteund in het maken van goede afspraken over hen. Deze komen in een ouderschapsplan. Ook is het mogelijk dat wij apart kinderen spreken in een kindgesprek.
  4. De laatste stap is de juridische afwikkeling, deze wordt voor jullie verzorgd.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Aandacht voor jullie kinderen bij de scheiding

Als jullie kinderen hebben, is het van belang dat jullie bij keuzes de consequenties inzien voor hen. Onze taak in de mediation gesprekken is ervoor te waken dat de belangen van jullie kinderen worden meegenomen. Vaak wordt dit belang verward met het eigen belang. We zullen dit dan ook bespreekbaar maken in de gesprekken; is een bepaald idee of afspraak ook goed voor jullie kind of past dit bij hun leeftijd? Denk bijvoorbeeld aan de invulling van een vakantie.

Uitgangspunt is dat kinderen recht hebben op jullie als ouders. Dit is iets anders als het recht hebben als ouder op het kind. Dit laatste kan harde standpunten en spanningen opleveren. Het ouderschapsplan is een soort van back-up plan en wordt beschreven vanuit het idee dat overleg met elkaar niet meer mogelijk is. Wij zullen daarom meedenken over jullie eigen ideeën om te kijken of deze ideeën over het nieuwe ouderschap ook houdbaar zijn.

Wat klanten over ons zeggen

“Ik vond het fijn dat we bijgestaan zijn met begrip deskundigheid en respect.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button