mediator Geleen

Mediator Geleen

Mediator Geleen

Mediator Geleen

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Als mediator Geleen sta ik klaar om jullie bij te staan in jullie scheiding. Het moment dat de beslissing tot scheiden valt, betekent vaak het verlies van houvast. Zekerheden vervagen en de toekomst lijkt plotseling ongrijpbaar. Deze fase kan turbulent en emotioneel zijn, waarin de zoektocht naar antwoorden en oplossingen centraal staat. Mijn rol is om orde te scheppen en kalmte te brengen, om jullie te begeleiden naar oplossingen die op maat zijn gesneden. Wat mag je verwachten van mijn dienst als mediator Geleen? Door middel van bemiddeling door ResolveVisie streven we naar sereniteit en helderheid omtrent jullie situatie.

Voordelen mediator Geleen

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen scheiden legt de basis voor helderheid in jullie toekomst

Jullie scheiding samen stap voor stap geregeld:

 • In een samenwerking, begeleid door mij als mediator Geleen, doorlopen we stap voor stap het proces van jullie scheiding. We nemen de tijd om alle relevante aspecten te bespreken, van de zorg voor jullie kind(eren) tot financiën en huisvesting. Daarnaast wordt er een nauwkeurige alimentatieberekening gemaakt.
 • Indien er minderjarige kinderen zijn, stellen we gezamenlijk een ouderschapsplan op dat aansluit bij jullie specifieke situatie.
 • De formele afhandeling bij de rechtbank wordt zorgvuldig verzorgd, waarbij jullie worden ontzorgd van de administratieve rompslomp.
 • Voor deze volledige begeleiding hanteren we een transparant all-in tarief, zonder verrassingen achteraf.

De gesprekken vinden plaats bij jullie thuis, waar jullie de rust hebben om vrijuit te spreken en jullie verhaal te delen. Flexibele afspraakmogelijkheden, zowel overdag als in de avonduren, worden geboden om tegemoet te komen aan jullie agenda’s. Bovendien vinden alle gesprekken plaats in aanwezigheid van beide partners, zodat jullie altijd gelijktijdig over alle informatie beschikken.

Logo van Resolve Visie

Scheiden en jullie kinderen

Natuurlijk ervaren kinderen ook emoties en vragen wanneer hun ouders uit elkaar gaan. Het is belangrijk om ruimte te bieden voor deze gevoelens en zorgen. Als scheidingsmediator kan ik daarom een gesprek met de kinderen organiseren: een kindgesprek, waarin ze vrijuit kunnen praten met een neutrale partij. Enkele adviezen voor jullie als ouders zijn:

 • Neem bij het plannen van vakanties voor jullie kinderen ook voldoende rustmomenten in overweging. Laat de impact van de scheiding bezinken voordat jullie op reis gaan.
 • Dingen die jullie beiden echt belangrijk vinden worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Denk aan bepaalde afspraken over de opvoeding. Bedenk dat daarnaast in de verschillende huishoudens ook andere regels gelden, en probeer dit ook te accepteren.
 • Omdat kinderen allemaal anders reageren op de scheiding, wordt ook met jullie meegedacht hoe je de kinderen goed begeleidt bij de scheiding. Kies daarom voor mij als mediator Geleen!

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

Wilco staat voor jullie klaar

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met Wilco, onze mediator Geleen. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Veel gestelde vragen

In Geleen heb je de keuze tussen het inschakelen van een gezamenlijke mediator of een advocaat. Mediation Geleen biedt de mogelijkheid om samen met een neutrale mediator de stappen van jullie scheiding te doorlopen. Als mediator begeleid ik het gehele proces, inclusief de juridische aspecten, waardoor het niet nodig is om apart een advocaat in te schakelen.

Natuurlijk, dat behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je ervoor kiest om je scheiding aan te vragen in Nederland, valt deze automatisch onder de Nederlandse wetgeving. Het is echter goed om te begrijpen dat er bepaalde criteria zijn waaraan voldaan moet worden. Degene die de scheiding aanvraagt, dient in Nederland te wonen of hier minstens één jaar voorafgaand aan de aanvraag te hebben gewoond. Als mediator sta ik klaar om jullie uitvoerig te informeren over de overige vereisten en de praktische afwikkeling van de procedure.

Bij een echtscheiding zal de eigenaar de koopwoning krijgen. Indien jullie dit beiden zijn zal de koopwoning verdeeld of verkocht moeten worden. Verdeeld betekent in deze dat je afspreekt wie in de koopwoning blijft. Het kan zijn dat één van beide in deze situatie een bedrag hiervoor aan de ander dient te betalen. Ik kan jullie helpen bij het zoeken naar de mogelijkheden om een keuze te kunnen maken waar jullie beiden mee akkoord zijn.

Na de scheiding houden jullie beiden het ouderlijk gezag over jullie kinderen. De afspraken over de kinderen leg je gezamenlijk vast in een ouderschapsplan. Hierbij dien je ook de kinderen te betrekken. De vragen die jullie hebben kunnen jullie stellen aan de bemiddelaar. Ik zal de mogelijkheden met jullie bespreken én ervaringen delen bij alles wat met de kinderen te maken heeft. Dit kan gaan over de zorgverdeling of kinderalimentatie, maar ook over de gevoelens van de kinderen of de manier van vertellen aan de kinderen.

Het voordeel van mediation in een scheidingsproces is dat jullie vaak snel oplossingen hebben. Ook het feit dat jullie zelf bepalen wat je afspreekt is een voordeel van mediation. Het hele mediationtraject is maatwerk en kan daarom specifiek gericht zijn op jullie wensen en hetgeen je belangrijk vindt.

Hoe om te gaan met de woning tijdens een scheiding?

Wanneer een eigen huis deel uitmaakt van jullie bezittingen, is het belangrijk om de opties voor deze koopwoning bij de scheiding te bekijken en snel helderheid te krijgen. Hebben jullie al besloten of het huis verkocht wordt of wie er blijft wonen? Is er een mogelijkheid dat een van jullie de woning overneemt na de scheiding? Als mediator Geleen zal ik alle relevante factoren met jullie doornemen, waaronder:

 • De impact van alimentatie op de hypotheek. Als dit van toepassing is, zullen we bespreken of de alimentatie moet worden aangepast.
 • Bij verkoop van de woning wordt ook besproken wat de minimumprijs is waarvoor het huis kan worden verkocht.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button