Mediator Hoensbroek

Mediator Hoensbroek

mediator Hoensbroek

Mediator Hoensbroek

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie verlangens staan centraal. Niet alleen begeleiden we jullie zorgvuldig door het proces van scheiding, maar we bieden ook inzichten in alternatieven en oplossingen die mogelijk nog niet in jullie gedachten zijn opgekomen.”

Zodra de woorden van scheiding zijn uitgesproken, valt kan het zo aanvoelen alsof de grond onder je voeten wegvalt. Het is een  emotionele tijd waarin je dringend op zoek bent naar helderheid en oplossingen. Wilco staat klaar om orde te scheppen te midden van de chaos, om jullie te begeleiden naar oplossingen die op maat zijn gemaakt voor jullie situatie. De mediator Hoensbroek biedt een uitgebreid pakket aan diensten om jullie door deze moeilijke tijd heen te loodsen.

Als jullie gaan scheiden komt er veel op jullie af. Door de hulp van Wilco komt er weer overzicht. Samen met jullie wordt bepaald welke zaken eerst moeten worden geregeld. Hierdoor ontstaat er rust en duidelijkheid. Zowel voor jezelf en ook in het geval jullie samen kinderen hebben, voor hen.

De scheiding stap voor stap geregeld

Wanneer is mediation geschikt en welke stappen worden gezet?

 • Mediation betekent dat jullie gezamenlijk streven naar een ordelijke scheiding. Door de expertise van de mediator Hoensbroek in te schakelen, kunnen jullie beslissingen nemen en afspraken maken met betrekking tot onder andere financiën, alimentatie, huisvesting en de zorg voor jullie kinderen.
 • Je krijgt weer overzicht. Door alles wat er op je afkomt, kun je het gevoel hebben door de bomen het bos niet meer te zien. In de mediation gesprekken komt alles aan bod, wat voor jullie relevant is. Als er snel duidelijkheid moet komen over zaken, wordt daar voor gezorgd. Denk bijvoorbeeld aan de vraag wat mogelijk is met de eigen woning bij de scheiding.
 • Je kunt je verhaal kwijt. Omdat de gesprekken bij jullie thuis plaatsvinden, is er tijd om zaken te bespreken. Ook van belang omdat emoties soms het maken van goede zakelijke afspraken in de weg kunnen staan. Voor jullie kinderen is het mogelijk dat de scheidingsbemiddelaar apart met hen een kindgesprek heeft. Zo krijgen zij de benodigde steun en kunnen ze hun stem laten horen.
 • Je hoeft niet zelf naar de rechtbank. Alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in juridische documenten, die vervolgens door onze vaste advocaat worden ingediend bij de rechtbank. Op deze manier wordt jullie scheiding volledig en professioneel afgehandeld.

Wat zijn voordelen van mediation?

Samen om de tafel gaan kan lastig zijn door alle emoties die er spelen. Door de hulp in te schakelen van een onafhankelijke mediator, worden jullie ondersteund om alles goed af te wikkelen. Wilco, de mediator Hoensbroek, is er voor jullie allebei. Wat zijn verder voordelen van mediation?

 • Je wordt door mij als mediator goed informeert, denk aan wettelijke kaders (zoals bij pensioen en alimentatie) en over gangbare afspraken. Wilco legt alle afspraken goed voor jullie vast, zodat er geen losse eindjes zijn of onduidelijkheden.
 • In zijn rol als mediator luistert Wilco naar jullie beide standpunten en wensen met betrekking tot verschillende kwesties. We onderzoeken samen wat haalbaar en realistisch is. Op deze manier hebben jullie beiden inspraak in de afspraken, wat het draagvlak ervoor vergroot.
 • Mediation is goedkoper en gaat vaak sneller dan elk een advocaat inschakelen. Door samen om de tafel te gaan voorkom je dat je in een strijd terecht komt.

Service mediator Hoensbroek:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt mediation?

Stapsgewijs worden alle nodige aspecten doorgenomen en worden solide overeenkomsten bereikt, in nauw overleg met jullie. Op die manier wordt gegarandeerd dat tijdens de mediation alle belangrijke kwesties worden aangepakt en dat er geen details over het hoofd worden gezien. Bovendien wordt de volledige juridische afhandeling verzorgd door de mediator Hoensbroek, in samenwerking met de vaste advocaat van ResolveVisie.

De mogelijkheden die voor jullie openliggen, hangen nauw samen met jullie financiële situatie en persoonlijke voorkeuren. Wilco zal uitgebreid met jullie overleggen over deze opties en samen de benodigde stappen bespreken. Dankzij de nauwe samenwerking tussen Resolve Visie en Hypotheek Visie zijn de communicatielijnen kort als het gaat om vragen over jullie eigen huis, wat betekent dat helderheid snel kan worden verkregen.

Dit is afhankelijk van 2 factoren, te weten wat er precies geregeld moet worden én in hoeverre er overeenstemming is over zaken. De echtscheidingsmediator Hoensbroek hanteert hiervoor all-in tarieven en op basis van het eerste kosteloze kennismakingsgesprek wordt duidelijk wat jullie situatie is en wat de kosten worden. Het all-in tarief is inclusief de afwikkeling bij de rechtbank.

De wettelijke kaders zijn hierbij het uitgangspunt, hierover word je geïnformeerd. Vervolgens wordt in de mediation gesprekken besproken wat bij jullie situatie past en wat jullie willen. Wilco legt alle afspraken rondom het pensioen bij de scheiding vast in het scheidingsconvenant.

Alles wat jullie in de plus en in de min hebben, wordt op een rijtje gezet en verdeeld. Afhankelijk van of jullie in gemeenschap van goederen, huwelijkse voorwaarden hebben of samenwonend zijn, worden er afspraken gemaakt. Denk aan een over-of onderwaarde van de woning, spaarrekeningen, leningen, inboedel verrekeningen etc.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Hoensbroek. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe blijf je ouders na de scheiding?

Door samen als ouders zaken te bespreken, zoals de invulling van de vakanties en de omgangsregeling, ben je beiden in staat om achter de afspraken te staan. Je wordt goed voorgelicht over alle zaken, zoals het maken van een goede zorgverdeling. Past bijvoorbeeld co-ouderschap of is een andere omgangsregeling meer passend?

De afspraken worden door mij als mediator Hoensbroek vastgelegd in het ouderschapsplan. Door afspraken goed vast te leggen, kun je hier altijd op terugvallen.

Er wordt besproken hoe je als ouders verder gaat na de scheiding en welke zaken jullie belangrijk vinden in de opvoeding. Ook is er in de gesprekken ruimte om vragen of zorgen over de kinderen te bespreken. Er wordt meegedacht hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding.

Eerste stap zetten?

De gesprekken zijn met jullie beiden en vinden plaats bij jullie thuis, zowel overdag als ‘s avonds is mogelijk. Jullie scheiding wordt volledig verzorgd door Resolve Visie. Wij zijn een landelijk werkende organisatie met ruime expertise in huis over alle zaken, die bij een scheiding komen kijken. De mediator Hoensbroek heeft de benodigde kennis en ervaring. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat alles goed geregeld wordt. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek vertelt Wilco jullie graag meer over scheiden in 7 stappen en de kosten van de scheiding (all-in tarief).

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button