mediator Kerkrade

Mediator Kerkrade

Mediator Kerkrade

Mediator Kerkrade

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Mediator Kerkrade: voor ervaren en persoonlijke hulp bij jullie scheiding. Wanneer jullie hebben besloten te gaan scheiden, komen jullie samen en individueel voor uitdagingen te staan. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Je zekerheden zijn verdwenen en je toekomst is onduidelijk.
Het is een hectische, emotionele periode waarin je op zoek moet naar antwoorden en oplossingen. Ik breng overzicht en rust, ik help jullie in de zoektocht naar maatwerk oplossingen.

Jullie kunnen van mij als mediator in Kerkrade en omgeving een deskundige begeleiding bij de hele scheiding verwachten. Door zaken samen te bespreken ontstaat er rust en overzicht. Je wordt voorgelicht over alle wettelijke richtlijnen en er wordt samen met jullie gezocht naar passende oplossingen.

Service mediator Kerkrade:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De scheiding van begin tot eind geregeld

Als scheidingsbemiddelaar bestaat mijn dienstverlening uit:

 • Kosteloos kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Hierin vertel ik meer over de werkwijze scheiden in 7 stappen en wat ik voor jullie kan betekenen. Beide partners zijn hierbij aanwezig. Dit geldt ook voor de vervolggesprekken. Zo weet je zeker dat je beide over dezelfde informatie beschikt en een stem hebt in alle afspraken.
 • Vervolggesprekken: hierin worden alle zaken besproken, zodat er goede afspraken kunnen worden gemaakt. Deze worden vervolgens voorjullie vastgelegd. Denk aan alimentatie, de financiën en pensioenen.
 • Bij een eigen woning wordt besproken wat de mogelijkheden zijn van de eigen woning bij de scheiding. Blijft één van jullie in de woning of wordt de woning nu of later verkocht? Er wordt gezorgd voor snel duidelijkheid over jullie woonsituatie.
 • Er wordt een ouderschapsplan gemaakt als jullie kind(eren) hebben. Hierin komen afspraken over de zorgverdeling en kinderalimentatie.
 • Een scheiding is ook een emotionele aangelegenheid en jullie kunnen veel vragen of zorgen hebben. Hier is tijd en aandacht voor in de gesprekken. Ook kan de communicatie tussen jullie moeizaam zijn. Jullie worden dan ook ondersteund om in gesprek te blijven met elkaar.
 • De juridische afhandeling wordt verzorgd. Je hoeft niet zelf naar de rechtbank toe.

Hoe steun je de kinderen bij de scheiding?

Voor jullie kinderen worden er goede afspraken gemaakt over de zorgverdeling. Alle afspraken komen in het ouderschapsplan. Ook wordt met jullie meegedacht hoe jullie de kinderen zo goed mogelijk kunnen begeleiden tijdens en na de scheiding, zodat ze er zo goed mogelijk doorheen komen. Tips zijn:

 • Maak ook afspraken over hoe je het contact onderhoudt tussen jullie kind((eren) en hun opa’s en oma’s en andere familieleden.
  Zorg dat je kind(eren) de tijd en rust krijgen om aan de nieuwe situatie te wennen. Als er een nieuwe partner in beeld is, geef de kinderen dan de tijd om hier mee kennis te maken.
 • Taak als ouders is om aandacht te blijven besteden aan de kind(eren). Dit kan moeilijk zijn, want je bent ook met jezelf bezig door de scheiding. Hoe zit het kind in zijn/haar vel? Wat onderneemt hij/zij? Wat gaat er in hem/haar om? Heeft hij/zij iemand om mee te praten?

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

Onze mediator Kerkrade ondersteunt en ontzorgt jullie volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met Wilco, onze expert. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

mediator Kerkrade

Vragen over de mediator

Als jullie hebben besloten te gaan scheiden, zijn er twee manieren om de scheiding te regelen. Via een juridische procedure via advocaten of een gezamenlijke mediator. Wat kun je verwachten van de mediator Kerkrade? Stap voor stap wordt jullie scheiding in goede banen geleid, inclusief de juridische afwikkeling.

Als jullie kinderen onder de 18 jaar hebben, is een ouderschapsplan verplicht, ook als jullie samenwonend zijn en niet gehuwd. De mediator Kerkrade maakt een ouderschapsplan. Hierin komen afspraken over de zorgverdeling van jullie kinderen, bedrag van de kinderalimentatie en afspraken over de opvoeding.

De mediator Kerkrade hanteert een all-in tarief. Dit is inclusief de afwikkeling bij de rechtbank. Zo hebben jullie vooraf inzichtelijk wat de totale kosten zijn. De kosten voor de mediation worden besproken in het eerste kosteloze kennismakingsgesprek.

In het echtscheidingsconvenant komen alle afspraken te staan, die jullie met ondersteuning van de mediator Kerkrade hebben gemaakt. Denk aan de volgende onderwerpen: de huur-of koopwoning, verdeling van de financiën en pensioenen.

Om te weten of er recht is op partneralimentatie maakt de mediator Kerkrade een alimentatieberekening. Samen met jullie wordt hiervoor de input besproken en de uitkomst wordt ook met jullie besproken. Op basis hiervan zijn jullie in staat een reële partneralimentatie af te spreken. De wettelijke richtlijnen zijn hierbij leidend, vervolgens wordt met de mediator Kerkrade besproken wat passend en wenselijk is in jullie situatie.

Jullie scheiding volledig afgerond

De mediator Kerkrade komt graag bij jullie thuis, de gesprekken zijn altijd met jullie samen. Zo weet je zeker dat mijn werkwijze onpartijdig is. Uitgangspunt bij mediation is dat jullie beiden zo goed mogelijk verder kunnen. Afspraken komen samen tot stand, zodat frustraties in de toekomst zoveel mogelijk worden voorkomen.

Als jullie samen kind(eren) hebben is het uitgangspunt dat je zo goed mogelijk verder kunt als ouders. Ook is het mogelijk dat ik als scheidingsbemiddelaar apart met jullie kinderen een kindgesprek heb. Dit is gewoon bij jullie thuis. Voor de complete dienstverlening betaal je een all-in tarief.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button