Mediator Landgraaf

Mediator Landgraaf

Mediator Landgraaf

Mediator Landgraaf

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Met mediation Landgraaf is samen scheiden mogelijk.

Je wordt goed geïnformeerd over alle zaken en samen met jullie wordt de hele scheiding afgehandeld. Gesprekken zijn bij jullie thuis.

Samen scheiden met behulp van mij als jullie mediator in Landgraaf. Wat houdt dat voor jullie in? Dit betekent dat stap voor stap onder mijn begeleiding de scheiding wordt geregeld. Samen regelen geeft rust en duidelijkheid.

Ik kom bij jullie thuis in Landgraaf en omgeving, zoals Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms.

Stap voor stap jullie scheiding geregeld met de mediator Landgraaf

Met scheiden in 7 stappen zijn jullie ervan verzekerd dat alles aan bod komt en dat er niets vergeten wordt:

 • Kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin wordt besproken wat ik voor jullie kan betekenen en kunnen jullie uiteraard de eerste vragen stellen. Ook het tarief wordt besproken, dit is een all-in tarief voor de hele scheiding. Dit gesprek is net als de andere gesprekken bij jullie thuis.
 • In de vervolggesprekken worden alle zaken inhoudelijk verder besproken. Denk aan alimentatie, de financiën, jullie woning, de toekomstige woonsituatie en pensioen.
 • Hebben jullie kind(eren) onder de 18 jaar? Samen met jullie worden goede afspraken over hen gemaakt en vastgelegd in het ouderschapsplan.
 • Als er overeenstemming is over alle zaken, stel ik de stukken op. De afhandeling bij de rechtbank wordt vervolgens verzorgd.

De meest passende oplossingen bij jullie scheiding

De mediation gesprekken zijn bij jullie thuis en ook mogelijk in de avonduren. Alle gesprekken zijn met jullie beiden, zodat je allebei over dezelfde informatie beschikt.

Je kunt van mij als scheidingsbemiddelaar verwachten dat de belangen van jullie allebei behartigd worden. We bespreken de wettelijke richtlijnen en wat jullie rechten en plichten zijn. Daarnaast bespreken we wat voor jullie passend is en zoeken we naar oplossingen. Denk aan een passende en goede zorgverdeling bij jullie kinderen en snel duidelijkheid bij de mogelijkheden van de eigen woning bij de scheiding. Is het bijvoorbeeld financieel haalbaar deze over te nemen?

Wat zijn nog meer voordelen van mediation Landgraaf?

 • Er is in de mediation gesprekken ruimte voor persoonlijke aandacht en de emoties die er spelen. Ook ondersteun ik als mediator jullie communicatie.
 • De afspraken die in de mediation gesprekken gemaakt worden zijn duurzaam, omdat ze gezamenlijk tot stand komen. Dit betekent dat er rust voor de toekomst ontstaat. Ook voorkom je zoveel mogelijk frustraties, aanzien alles goed is vastgelegd.
 • Mediation is goedkoper en de scheiding duurt ook minder lang, dan wanneer je ieder apart een advocaat inschakelt.

Service mediator Landgraaf:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Vragen over de mediator Landgraaf

Je kunt kiezen voor een gezamenlijke mediator of een advocaat inschakelen. Bij mediation ga je samen met de onafhankelijke mediator Landgraaf om de tafel en stap voor stap wordt dan de scheiding geregeld. Ook de juridische afwikkeling wordt verzorgd, je hoeft niet meer apart een advocaat in te schakelen.

Wat je moet regelen als je gaat scheiden, is afhankelijk van jullie situatie. Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar dan komt er een ouderschapsplan. In een echtscheidingsconvenant (die de mediator Landgraaf opstelt) komen onder andere afspraken over de volgende onderwerpen: woning, financiën en pensioenen.

Voordeel van mediation is dat gezamenlijk gemaakte afspraken beter werken in de praktijk. Ook is mediation Landgraaf goedkoper en sneller dan een procedure via advocaten.

Dit is afhankelijk van jullie situatie en wordt besproken in het eerste kosteloze kennismakingsgesprek. Dit is bij jullie thuis en met de mediator Landgraaf wordt jullie situatie besproken, wat mediation kan betekenen en het all-in tarief.

De mediator Landgraaf stelt een ouderschapsplan op, als jullie kinderen onder de 18 zijn. Jullie worden ondersteund in het maken van goede afspraken. Denk aan afspraken over de zorgverdeling, kinderalimentatie en de invulling van vakanties en feestdagen.

Onze mediator in Landgraaf ondersteunt en ontzorgt je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in de regio Landgraaf. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Goede afspraken in ouderschapsplan

Een scheiding heeft natuurlijk ook impact op jullie kinderen. Om deze reden is er extra aandacht voor hen. Er worden tips gegeven hoe je de kinderen steunt. Ook is er een kindgesprek mogelijk met jullie kinderen (als scheidingsbemiddelaar spreek ik dan apart de kinderen, dit is gewoon bij jullie thuis). Alle basis afspraken over de kinderen komen in het ouderschapsplan. Denk aan de zorgverdeling en hoe je elkaar blijft informeren. Denk bij dit laatste aan:

 • Hoe willen jullie elkaar informeren, denk bijvoorbeeld aan de mail of via de telefoon.
 • Spreek ook af dat je niet bij het wisselen van de kind(eren) dingen gaat bespreken en vermijd discussies.

Hoe ziet de juridische afwikkeling van de scheiding eruit?

Resolve werkt samen met een vaste advocaat. Dit houdt in dat we het hele proces kunnen verzorgen. Inclusief juridische afhandeling. Ook bij dit stuk blijf ik als scheidingsmediator jullie vaste contactpersoon. De stappen zijn:

 • Op het moment dat alle afspraken zijn vastgelegd door mij in formele stukken, wordt alles doorgestuurd naar de advocaat. Jullie ontvangen een ontvangstbevestiging hiervan.
 • Onze advocaat checkt de stukken nogmaals. Als er verder geen vragen meer over zijn, gaan de stukken naar de rechtbank. Jullie hoeven niet zelf hier naar toe. Als de stukken naar de rechtbank gaan worden jullie hierover geïnformeerd.
 • Als laatste stap wordt je geïnformeerd wanneer de scheiding is ingeschreven bij de gemeente. Hiermee is de scheiding volledig afgehandeld.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button