mediator Leidschendam

Mediator Leidschendam

mediator Leidschendam

Mediator Leidschendam

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Wanneer er kinderen in het spel zijn, wordt de waarde van gezond communicatie in ‘na-scheidingsverband’ enorm benadrukt. Dit kan betekenen dat jullie beide jezelf moeten overstijgen van persoonlijke teleurstellingen, het loslaten van ego’s, het voeren van respectvolle gesprekken met en over elkaar en het gunnen van elkaars betrokkenheid bij de kinderen. Het besef dat een scheiding altijd twee kanten heeft, met elk zijn eigen verantwoordelijkheid, opent de deur naar een positief na-scheidingsverband. Dit heeft een gunstige uitwerking op de kinderen.

“Gewoonlijk is het zo dat één partij de keuze tot scheiding tot uiting brengt.  Meestal broeien problemen al geruime tijd en één van de partijen is vaak emotioneel verder gevorderd in het proces dan de andere. Net zoals bij het aangaan van een relatie, waarbij beide partijen hun eigen inbreng hebben, draagt ook bij een scheiding ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.”

In mijn rol als bemiddelaar ben ik de neutrale partij tijdens het mediationtraject. Gedurende het complete proces van de scheiding. Samen tot overeenstemming komen bevordert kalmte en helderheid, wat jullie beiden in staat stelt om positief vooruit te gaan.

Wil jullie ervoor zorgen dat de scheiding soepel verloopt en alle details goed worden afgehandeld? Door een onafhankelijke mediator in te schakelen, kun je snel helderheid krijgen. Als mediator Leidschendam ben ik ervaren in het afronden van echtscheidingen. Een belangrijke rol is ervoor te zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien en jullie volledig op de hoogte zijn van alle praktische en juridische aspecten. Met deze informatie kunnen jullie samen goede beslissingen nemen en ervoor zorgen dat er geen losse eindjes ontstaan tijdens het proces.

Jullie scheiding compleet geregeld door Sjoerd.

Jullie mediator Leidschendam zal ervoor zorgen dat jullie alle aspecten van de scheiding doorlopen, van de emotionele tot aan de juridische kant. De mediator van ResolveVisie doen dit met een 7-stappen plan.

 • We beginnen met het maken van afspraken over financiën, alimentatie, pensioenen, inboedel, vermogen en schulden. Als er een gezamenlijke woning is, zorgen we ervoor dat er snel duidelijkheid komt over wat ermee gebeurt tijdens de scheiding. Als er kinderen zijn, worden alle afspraken vastgelegd in een ouderschapsplan, met hun welzijn als prioriteit.
 • De juridische aspecten van de scheiding worden door mediator Leidschendam afgehandeld. Omdat het een gezamenlijk verzoek betreft, hoeven jullie niet zelf naar de rechtbank te gaan.
 • Voor mijn diensten hanteren we een all-in tarief. De kosten worden besproken tijdens het kennismakingsgesprek en zijn afhankelijk van jullie specifieke situatie.

Service mediator Leidschendam:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Laat Sjoerd jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Goede basis voor de toekomst

Het maken van gezamenlijke afspraken en het in kaart brengen van alle verwachtingen legt een solide fundering voor de toekomst. Ondanks eventuele veranderingen blijft men vaak met elkaar verbonden, hetzij door gemeenschappelijke vrienden of door het delen van een woonplaats, of eventuele kinderen. Dat is weer een compleet nieuwe situatie.

Wanneer er kinderen in het spel zijn, moeten er allerlei afspraken worden gemaakt. Zelfs naarmate de kinderen ouder worden, blijft men elkaar regelmatig tegenkomen, bijvoorbeeld bij speciale gelegenheden zoals verjaardagen en andere vieringen. Het is voor alle betrokken fijn als de relatie gezond blijft. Ouders, dat blijven jullie voor altijd.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik ben heel erg tevreden over de gang van zaken. Zeer adequaat en punctueel geholpen.” – Edwin uit Den Haag

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze mediator Leidschendam. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe ga je tijdens de scheiding om met kinderen?

Een scheiding is altijd belastend voor een kind. Er is een kindgesprek mogelijk met mij als mediator met jullie kinderen. Zo kunnen zij vertellen wat de scheiding met hen doet en kunnen ze aangeven hoe zij over dingen denken. Ook wordt met jullie wordt meegedacht hoe je je kinderen goed kunt steunen tijdens en na de scheiding. Tips zijn bijvoorbeeld:

 • Door positief te praten over de andere ouder en goed contact met elkaar te houden kun je deze belasting verminderen. Kinderen komen zo niet in een loyaliteitsconflict. Geef elkaar ook de ruimte in de zorg voor de kinderen en accepteer dat de ander het op een andere manier doet.
 • Het aanpassen aan een leven tussen twee huizen is een uitdaging. Het vergt tijd om te wennen aan deze nieuwe realiteit en om het verlies van een gezamenlijk gezinsleven na een scheiding te verwerken. Tijdens deze overgangsjaren is behoefte aan stabiliteit en consistentie van onschatbare waarde. Vooral voor jonge kinderen biedt een heldere structuur en consistente aanwezigheid van beide ouders een geruststellend kader. Het is niet ongewoon dat kinderen zich verzetten tegen het heen en weer pendelen tussen ouders en soms zelfs weigeren om de andere ouder te zien, wat tot frustratie en verdriet kan leiden. In dergelijke gevallen is het belangrijk om vast te houden aan de afgesproken regeling en structuur, vooral in de beginfase. Dit biedt een gevoel van veiligheid en duidelijkheid. Wanneer ouders te toegeeflijk worden en toegeven aan de wensen van het kind, kan dit een gevoel van onveiligheid creëren. Vaak verdwijnt de spanning na verloop van tijd en kan er meer flexibiliteit worden getoond. Het is een proces dat tijd en geduld vergt, maar uiteindelijk kan leiden tot een meer harmonieuze co-ouderschapregeling.
Benieuwd of Sjoerd jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button