Mediator Leudal

Mediator Leudal

Neem direct contact op met Wilco Smeets, mediator in de regio Leudal: 085 1302988

Samen goed scheiden met mij als mediator Leudal.

We gaan samen om de tafel om de scheiding stap voor stap te regelen.

De scheiding samen regelen met mij als mediator Leudal. Wat betekent dit voor jullie? Ik bied een volledig scheidingspakket. Je hoeft niet zelf naar een advocaat of naar de rechtbank. Samen regelen geeft rust en duidelijkheid.

Ik kom bij jullie thuis voor gesprekken in Leudal en omgeving, zoals Heythuysen, Haelen, Horn, Neer en Roggel.

Samen scheiden met de mediator in Leudal

Alle praktische zaken worden besproken en er is ruimte om vragen en zorgen te bespreken. Mijn dienstverlening scheiden in 7 stappen houdt in dat de scheiding van begin tot eind geregeld wordt. In het kennismakingsgesprek met mij als scheidingsbemiddelaar worden ook de kosten besproken. Dit is een all-in tarief, hiervoor krijgen jullie:

 • Samen worden alle zaken stap voor stap besproken. Zoals de financiële zaken en afspraken over de woning. Is er een koophuis bij de scheiding, dan wordt er snel gezorgd voor duidelijkheid over de vraag wat er mogelijk is.
 • Er komt een alimentatieberekening, deze wordt met jullie doorgenomen en de input wordt van te voren afgestemd. Op deze manier kunnen er goede afspraken worden gemaakt over zowel kinder- als partneralimentatie.
 • Er komt een ouderschapsplan als jullie samen minderjarige kinderen hebben. Samen worden er goede afspraken over hen gemaakt. Zoals de zorgverdeling en hoe je elkaar blijft informeren over de kinderen.
 • De afhandeling rechtbank wordt verzorgd. Als dit is afgerond zijn jullie ervan verzekerd dat alles goed geregeld is.

Resolve Visie - mediation in Leudal:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Vragen over mediation Leudal

Dit is afhankelijk van jullie situatie, wat er geregeld moet worden en in hoeverre er overeenstemming is over zaken. De mediator Leudal werkt met een all-in tarief, dit houdt in dat naast de mediation gesprekken ook de juridische afwikkeling erbij inzit. Zo hebben jullie voordat je kiest voor mediation een totaal overzicht van de kosten van de scheiding.

Bij een scheiding of einde geregistreerd partnerschap verandert er niets aan het ouderlijk gezag, dit houden jullie beiden als ouders. Je blijft beiden verantwoordelijk voor zowel de opvoeding als de verzorging van jullie kinderen. Als je gaat scheiden is in Nederland een ouderschapsplan verplicht, dit geldt zowel bij gehuwden die gaan scheiden als dat je samenwoont en uit elkaar gaat.

In het ouderschapsplan komen afspraken over de zorgverdeling van de kinderen, de opvoeding, kinderalimentatie en de invulling van de vakanties en feestdagen. De mediator Leudal ondersteunt jullie in het maken van passende afspraken, zoals wat een goede zorgverdeling / omgangsregeling is. Ook legt de mediator alle afspraken vast in het ouderschapsplan.

Met de mediator Leudal worden de opties van de eigen woning bij de scheiding op een rijtje gezet. Zoals: de woning wordt overgenomen door één van de partners, verkoop en de woning (tijdelijk) gezamenlijk aanhouden. Met de mediator wordt besproken wat financieel haalbaar is en wat jullie wensen zijn. Alle afspraken rondom de woning worden vastgelegd in het scheidingsconvenant.

De eerste stap is de keuze is een gezamenlijke afspraak, dit is een kosteloos kennismakingsgesprek bij jullie thuis. De mediator Leudal legt jullie de dienstverlening uit en besproken wordt wat mediation voor jullie kan betekenen. Ook het tarief, tijdspad en vragen worden besproken.

Onze mediator in Leudal ondersteunt en ontzorgt je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in de regio Leudal. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Gesprek met kinderen over de scheiding

Als mediator kan ik apart met jullie kinderen praten in een kindgesprek. Meer hierover:

 • Dit hoeft uiteraard niet, maar is soms wenselijk. Bijvoorbeeld als het vermoeden bestaat dat de kinderen last hebben van een loyaliteitsconflict. Ze durven dan niet aan te geven wat zij willen. Bijvoorbeeld ten aanzien van de zorgverdeling of de invulling van vakanties. Ook kan het zijn dat ze zich zorgen maken over dingen of vragen hebben.
 • Praten met een onafhankelijke derde is voor een kind vaak makkelijker dan met een familielid of vrienden. Ik ben onpartijdig en heb een geheimhoudingsplicht. Samen met jullie kinderen wordt besproken als er zaken zijn, die ook met jullie als ouders worden besproken.

Wanneer werkt mediation?

Voor mediation is het nodig dat je beiden instemt met de mediation en dat dit op vrijwillige basis is. Geen hakken in het zand, maar beiden bereid zijn om te komen tot oplossingen die voor jullie allebei werken.

Het kan zijn dat er veel emoties spelen of tegengestelden wensen en ideeën, dit wordt in de gesprekken besproken en staat mediation zeker niet in de weg. Als de intentie er maar is, om er uit te komen.

Alle gesprekken met mij als scheidingsmediator zijn met jullie beiden, zodat beiden gehoord worden en aan bod komen. Van mij kun je verwachten dat ik onpartijdig en onafhankelijk ben.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button