Scheiding - Ouderschapsplan

Mediator Middelharnis

Neem direct contact op met Marion Bongers: 085 1302986 of mail mij

Met mediation in Middelharnis (Goeree Overflakkee) wordt jullie scheiding van A tot Z geregeld voor een all-in tarief.

Alle praktische én juridische zaken worden geregeld, ook is er tijd en aandacht voor de emotionele impact van de scheiding.

Ik kom bij jullie thuis voor gesprekken in Goeree-Overflakkee en omgeving zoals Achthuizen, Den Bommel, Dirksland, Goedereede, Herkingen, Melissant, Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Oostflakkee, Ouddorp, Oude-Tonge, Sommelsdijk, Stad aan ’t Haringvliet en Stellendam. Gesprekken zijn altijd met jullie samen.

Mediator Middelharnis biedt jullie een volledig scheidingspakket

Door te kiezen voor mediation (in plaats van elk een advocaat) kies je voor het uitgangspunt hoe je allebei zo goed mogelijk verder kunt. De wettelijke kaders zijn het uitgangspunt, daarbinnen kijken we samen naar de beste oplossing in jullie situatie. Wat je kunt verwachten:

 • Alle praktische zaken worden op een rijtje gezet en de voor- en nadelen worden besproken. Wat is er mogelijk qua alimentatie en wat is hier de behoefte in? Wat is een goede verdeling van de financiën? Hoe zit het met de pensioenen en wat is een goede verdeling hierin? Wie blijft er in jullie huurhuis wonen? Is er een koophuis, wat zijn de mogelijkheden van jullie koophuis bij de scheiding? Door onze samenwerking met Hypotheek Visie kunnen we al vroeg in het scheidingsproces zorgen voor antwoorden.
 • Hebben jullie kinderen onder er de 18 jaar? Dan worden alle afspraken over hen vastgeleg in een ouderschapsplan. Ook is het mogelijk dat ik apart kinderen spreek in een kindgesprek.
 • De afwikkeling bij de rechtbank wordt verzorgd door onze vaste advocaat. Dit is onderdeel van mijn dienstverlening en valt onder het all-in tarief.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat zijn redenen om te gaan scheiden?

Wat ik tegenkom in mijn werk als mediator, waarbij ik mensen begeleid die gaan scheiden, is dat er verschillende redenen zijn waarom stellen uit elkaar gaan:

 • Je bent steeds meer jouw eigen leven gaan leiden, er wordt niet meer met elkaar gepraat en vooral niet meer geluisterd.
 • Eén van de partners heeft zich sterk geïdentificeerd met de ouderrol en gedraagt zich bijvoorbeeld sterk als de bezorgde moeder of dominante vader.
 • Je hebt door verschillende achtergronden totaal verschillende ideeën over de opvoeding van de kinderen, waardoor steeds meer conflicten en verwijdering ontstaat tussen de partners.
 • Je kunt jezelf kwijt zijn geraakt in de relatie, door bijvoorbeeld jezelf te veel aan te passen aan de ander.

Partners kunnen dus heel verschillend in de scheiding staan en de één kan ook al veel verder zijn dan de ander. In de mediation gesprekken wordt hier rekening mee gehouden. Voor beiden is er tijd en aandacht en qua tempo wordt er aangesloten bij beide partners. Er wordt ook altijd gecheckt of dit voor beiden goed is én wat er nodig is. Zo wordt er met mediation gezorgd voor een goede voortgang van het proces met oog voor beide partners.

Wat klanten over mij zeggen

“Fijn, vertrouwd, betrokken en zakelijk waar nodig! Ik zou Marion Bongers zeker aanbevelen!.” – Marian uit Duiven

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Marion jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.