Wim Bramel

Mediator Oost Gelre 

Oost Gelre

Mediator Oost Gelre 

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
Keurmerk MFN mediators logo

“Met mijn kennis en ervaring voorzie ik jullie van informatie én begeleid ik het hele proces, zodat de hele scheiding op een goede manier afgewikkeld wordt.”

Bij een echtscheiding komt veel kijken. Ik zet me daarbij in voor jullie beiden. Je kunt verwachten dat ik neutraal en onpartijdig ben en de belangen van jullie allebei in het oog houd.

Als mediator in Oost Gelre ondersteun ik jullie bij de hele scheiding.

Door samen om de tafel te gaan met mij als mediator kunnen er gezamenlijke gemaakte afspraken komen. Dit levert jullie duidelijkheid en rust op voor de toekomst.

Ik kom bij jullie thuis in Oost Gelre (Lichtenvoorde en Groenlo) en heel de Achterhoek. Gesprekken zijn zowel overdag als in de avonduren mogelijk.

Met mediation Oost Gelre wordt jullie hele scheiding geregeld

Mijn dienstverlening heet scheiden in 7 stappen en biedt samengevat:

 • Over de financiën, pensioenen en inboedel komen goede afspraken. Ook wordt er een alimentatieberekening gemaakt. Het wettelijk kader wordt uitgelegd en daarbinnen kijken we wat mogelijk is.
 • Afspraken over kinderen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Zoals een passende zorgverdeling, hoogte kinderalimentatie en hoe je elkaar als ouders informeert. Naast jullie te ondersteunen in het maken van goede afspraken in het ouderschapsplan, is het mogelijk dat ik apart met kinderen spreek in een kindgesprek. Zo kunnen zij hun mening en wensen aangeven.
 • Onze vaste samenwerkende advocaat verzorgt de afhandeling bij de rechtbank.
 • Je betaalt een all-in tarief voor mijn dienstverlening.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe ga je om met schuldgevoel naar de kinderen bij de scheiding?

Je wilt als ouders dat je kind kind kan zijn en niet vroeg volwassen wordt. Vaak voelen ouders zich hierdoor schuldig. Je hebt ze voor je gevoel een stuk onbezorgde jeugd en veiligheid afgenomen. Kinderen moeten nu op en neer reizen en hebben te maken met de regels van twee verschillende huishoudens. Ook kun je bang zijn, dat ze moeilijker vrienden en vriendinnen kunnen maken.

Dit schuldgevoel kan veel energie kosten. Wat zijn daarom tips om je kinderen te steunen bij de scheiding?

 • Praat met je kind(eren) en maak alles bespreekbaar. Vraag bijvoorbeeld hoe de week bij de andere ouder was. Stimuleer ook het uiten van emoties.
 • Ga samen iets ondernemen met je kind. Ga bijvoorbeeld samen boodschappen doen, samen met je kind thee drinken, fietsen of wandelen. Als een kind ouder is, ga bijvoorbeeld samen op vakantie.
 • Doe iets met een kind alleen. Door er als ouder helemaal alleen te zijn voor je kind, geef je een stukje vertrouwen en veiligheid. Dit komt de relatie tussen beiden ten goede. Een kind kan het namelijk zo voelen alsof het een ouder kwijt is geraakt. Door samen dingen te ondernemen, kan dit gevoel minder worden.

is er recht op toeslagen na de scheiding?

Mogelijk heb je in je nieuwe situatie recht op één of meerdere toeslagen. Dit is afhankelijk van jouw inkomen én vermogen. Veel voorkomende toeslagen zijn zorgtoeslag en huurtoeslag. Dit wordt besproken in het mediaton traject.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik ben zeer tevreden over de tijd die genomen is om alles uit te leggen en te bespreken. Zakelijk maar zeker ook met oog voor het menselijke aspect. Meedenkend met beide partijen op een neutrale wijze.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Wim jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button