Mediator Rijpwetering

Mediator Rijpwetering

Mediator Rijpwetering

Mediator Rijpwetering

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Zeker als jullie kinderen hebben is het belang van een goed ‘nahuwelijk groot’. Dat betekent over je eigen teleurstelling heen stappen, ego’s loslaten, met respect spreken met en over elkaar en gun elkaar het contact met jullie kinderen. Op het moment dat het besef er is dat een scheiding altijd twee kanten heeft met ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, is een goed nahuwelijk te realiseren. Vaak heeft dit een positief effect op de kinderen.

“Eén partij heeft meestal de boodschap gebracht te willen scheiden, maar vaak speelt het probleem al langer en is één van de partijen emotioneel verder in het proces dan de ander. Zoals bij het aangaan van een relatie jullie allebei een eigen inbreng hebben, heb je bij de scheiding ook ieder je eigen verantwoordelijkheid.”

Met de mediator Rijpwetering zijn jullie er zeker van dat de scheiding soepel gaat verlopen. Van begin tot eind. Jullie behoeften en belangen staan centraal, en ik zorg ervoor dat jullie volledig op de hoogte zijn van alle opties die voor jullie liggen. Het doel? Dat jullie beiden met vertrouwen verder kunnen. Samen de zaken regelen brengt helderheid en rust in deze uitdagende periode.

Als jullie besluiten uit elkaar te gaan, ben ik er als neutrale en eerlijke mediator om jullie door het hele proces te begeleiden. Scheiden is nooit makkelijk. Temidden van alle emoties moeten er ook nog praktische zaken worden geregeld. Mijn rol is ervoor te zorgen dat alles op een ordelijke manier verloopt, zodat jullie je kunnen richten op de toekomst. En dat doen we gewoon bij jullie thuis, op een plek waar jullie je op je gemak voelen.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Sjoerd jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jullie scheiding op persoonlijke wijze afwikkelen

Bij het regelen van jullie scheiding gaat het niet alleen om de praktische kant, maar ook om de emoties die ermee gepaard gaan. Hier is wat jullie kunnen verwachten van de mediator Rijpwetering:

 • We beginnen met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie specifieke situatie, de diensten die ik aanbied, en het all-in tarief.
 • Vervolgens maken we op jullie eigen tempo afspraken over de zorg voor jullie kinderen, alimentatie, financiën, pensioen en eventuele bezittingen zoals de eigen woning. Als jullie een koophuis hebben, zorg ik ervoor dat jullie snel antwoord krijgen op al jullie vragen. Ook als een van jullie een eigen bedrijf heeft, sta ik klaar om te helpen. Ik werk met overzichtelijke rapportages en gespreksverslagen, zodat jullie precies weten wat er besproken is en wat er nog op de agenda staat.
 • Voor kinderen onder de 18 jaar stellen we samen een ouderschapsplan op. Hierbij kijken we naar de verdeling van de zorgtaken, hoe jullie verjaardagen en feestdagen willen invullen, kinderalimentatie en andere belangrijke zaken. We bespreken ook hoe jullie elkaar op de hoogte willen houden over jullie kinderen. Als mediator kan ik ook apart met jullie kinderen praten in een kindgesprek, waarin hun ideeën en gevoelens worden besproken.
 • Daarna zet ik de juridische procedure in gang. Mijn eigen advocaat dient de benodigde documenten in bij de rechtbank en regelt de inschrijving bij de burgerlijke stand. Jullie hoeven dus zelf geen advocaat te zoeken of naar de rechtbank te gaan. De mediator Rijpwetering regelt het van A tot Z.
Logo van Resolve Visie

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze mediator Rijpwetering. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Het goed regelen van zaken met betrekking tot jullie kinderen

Als er kinderen bij betrokken zijn, is het van groot belang om goede afspraken te maken. Denk hierbij niet alleen aan praktische zaken, maar ook aan hoe jullie hen kunnen ondersteunen tijdens en na de scheiding. Hier zijn een paar suggesties om jullie op weg te helpen. Tijdens de overdrachtsmomenten is het fijn om een ontspannen sfeer te creëren, misschien even samen iets drinken en kort bijpraten over hoe het met de kinderen gaat. Zorg ervoor dat de wisselingen plaatsvinden op de afgesproken tijden en vergeet niet elkaar op de hoogte te houden als er wijzigingen zijn in het tijdschema.

Wat staat jullie te wachten tijdens het eerste gesprek?

Voordat jullie aan het echte werk beginnen, nodig ik jullie uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we hoe het scheidingsproces verloopt, hoelang het ongeveer zal duren, wat de kosten zijn, hoe documenten zoals het ouderschapsplan worden opgesteld en wat jullie kunnen verwachten van de vervolggesprekken. Jullie kunnen ook al jullie brandende vragen stellen, zoals: Kan ik in het huis blijven wonen? En hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen hier zo min mogelijk onder lijden? De mediator Rijpwetering staat voor jullie klaar.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik ben heel erg tevreden over de gang van zaken. Zeer adequaat en punctueel geholpen.” – Edwin uit Den Haag

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Sjoerd jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button