Mediator in Schagen

Mediator Schagen

Mediator in Schagen

Mediator Schagen

 
Mediator in Schagen
 
Mediator in Schagen

Zeker als jullie kinderen hebben is het belang van een goed ‘nahuwelijk groot’. Dat betekent over je eigen teleurstelling heen stappen, ego’s loslaten, met respect spreken met en over elkaar en gun elkaar het contact met jullie kinderen. Op het moment dat het besef er is dat een scheiding altijd twee kanten heeft met ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, is een goed nahuwelijk te realiseren. Vaak heeft dit een positief effect op de kinderen.

“Eén partij heeft meestal de boodschap gebracht te willen scheiden, maar vaak speelt het probleem al langer en is één van de partijen emotioneel verder in het proces dan de ander. Zoals bij het aangaan van een relatie jullie allebei een eigen inbreng hebben, heb je bij de scheiding ook ieder je eigen verantwoordelijkheid.”

Waarom kiezen voor mijn hulp als jullie mediator in Schagen?

Resolve staat voor oplossen. Samen met jullie zoek ik dan ook naar goede en passende oplossingen bij de hele scheiding.

De eerste stap is een kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Hierin wordt mijn dienstverlening uitgelegd en wat dit voor jullie kan betekenen. Hierna volgen er meerdere gesprekken.

Hoeveel gesprekken is afhankelijk van jullie situatie. Wat is er nodig om alles zorgvuldig af te handelen? Gesprekken zijn bij jullie thuis en ook mogelijk in de avonduren.

Scheiding van A tot Z geregeld door de mediator in Schagen

Mijn begeleiding als mediator in Schagen ziet er als volgt uit:

 • Het begint bij jullie thuis tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we wat ik als mediator in Schagen voor jullie kan betekenen en wat er allemaal op jullie af komt bij de scheiding. Ook worden de kosten van de scheiding (het all-in tarief) besproken.
 • We gaan samen kijken waar jullie het al over eens zijn en maken samen afspraken over jullie kinderen, alimentatie, financiën, pensioen en jullie eigen woning. Bij een koophuis bij de scheiding wordt er besproken wat haalbaar is. Kan één van beiden in de woning blijven of gaat de woning in de verkoop? Hoe gaat voor jullie beiden de nieuwe woonsituatie eruit zien en wat is hierin mogelijk?
 • De aanpak is bij het ouderschapsplan bestaat uit: stap voor stap maken we afspraken de zorgverdeling, de invulling van verjaardagen (en feestdagen), kinderalimentatie en hoe jullie elkaar op de hoogte houden over jullie kinderen.
 • De gesprekken aan tafel zijn nu afgerond en we gaan de juridische procedure in werking zetten. We zorgen ervoor dat de stukken aankomen bij de rechtbank en het inschrijven van de scheiding doen we ook voor je.

Voordelen mediator Resolve Visie Schagen:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Schagen. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Samen afspraken maken in Schagen

Wat betekent samen scheiden in Schagen in de praktijk? Wat kun je verwachten en wat is er voor nodig?

 • De wettelijke richtlijnen zijn het kader van alle afspraken. Daarnaast krijgen jullie uitleg over waar eventueel afgeweken mag worden en bespreken we wat van toepassing is op jullie persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van alle financiën of pensioenen.
 • Verloopt de onderlinge communicatie moeizaam? Dan sta ik jullie hier als mediator ook in bij. Door te bemiddelen, soms de ander een spiegel voor te houden of uitleg te geven over verschillende stijlen van communicatie.
 • Voor mediation in Schagen is nodig dat je beiden de intentie hebt om te komen tot oplossingen. Dus geen hakken in het zand, maar ook bereid zijn tot een compromis. Uitgangspunt is dat je beiden zo goed mogelijk verder kunt.

Hoe regel je alles goed voor de kinderen bij de scheiding?

Ook na de scheiding hebben jullie als ouders allebei het ouderlijk gezag; dit houdt in dat er rechten en plichten zijn. Bijvoorbeeld dat jullie er recht op hebben om de band met je kinderen te behouden. Een goede omgangsregeling waar jullie samen achter staan is hierbij belangrijk, ook voor jullie kinderen. Samen bespreken we alle mogelijkheden.

Ook is het mogelijk dat ik apart met jullie kinderen een kindgesprek heb. Kinderen worden uitgenodigd te vertellen waar ze vragen of zorgen over hebben. Ook kunnen ze aangeven wat zij van de zorgverdeling vinden.

Wat klanten over mij zeggen

“Scheiden is niet leuk en best ingewikkeld. Komt erg veel bij kijken. Dan is het toch wel heel erg fijn als je daar professionele hulp bij krijgt. Er werd goed meegedacht over onze specifieke situatie. Kortom, totaal geen spijt van dat we met Resolve Visie in zee gegaan zijn.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mediator in Schagen
Mediator in Schagen
Call Now Button