Mediator Schouwen-Duiveland

Mediator Schouwen-Duiveland 

Mediator Schouwen-Duiveland

Mediator Schouwen-Duiveland

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

“Wat mij verbaast is het hoge aantal vechtscheidingen waarover in de media wordt bericht. In de praktijk zie ik namelijk dat veel stellen hun scheiding door middel van mediation willen regelen.

“Mijn ervaring is dat, zeker als er kinderen in het spel zijn, partners doorgaans echt samen tot afspraken willen komen. Deze intentie is erg belangrijk. Met een slagingspercentage van 98% scoor ik hierin gelukkig hoog.”

Wat kun je verwachten van mij als mediator in Schouwen-Duiveland?

Jullie worden goed geïnformeerd, zodat je goede beslissingen kunt maken, waar je beiden achterstaat. Dit brengt rust en duidelijkheid.

Ik kom bij jullie thuis in Schouwen-Duiveland, zoals Brouwershaven, Bruinisse, Burgh, Dreischor, Ellemeet, Haamstede, Kerkwerve, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Noordwelle, Oosterland, Ouwerkerk, Renesse, Scharendijke, Serooskerke, Sirjansland, Zierikzee en Zonnemaire.

Voorwaarde voor mediation is dat je bereid bent te komen tot gezamenlijke oplossingen en niet verhardt in je eigen standpunten.

Scheiden van A tot Z mogelijk met de mediator in Schouwen-Duiveland

Voor alle praktische zaken worden oplossingen gezocht en je hoeft niet meer apart naar de rechtbank. Wat kunnen jullie verwachten?

 • Samen met jullie worden passende afspraken gemaakt over de financiën, woning, alimentatie, pensioen, evt. leningen en inboedel. Hiervoor zijn ongeveer 3 tot 5 mediation gesprekken.
 • Bij minderjarige kinderen wordt er samen met jullie een ouderschapsplan opgesteld.
 • De verdeling van de inboedel: je kunt dit in onderling overleg doen of met behulp van een zelfgemaakte inboedellijst. Je kunt ook een bedrag ter compensatie afspreken, als één van jullie beiden in de eigen woning blijft en de inboedel blijft staan.
 • Zijn er leningen? Deze worden samen met jullie op een rijtje gezet en er worden afspraken gemaakt. De openstaande bedragen worden opgevraagd en er worden afspraken gemaakt over wie van jullie welk bedrag aflost. Ook wordt er gekeken of er al een lening afgelost kan worden.
 • De juridische afhandeling van de scheiding wordt verzorgd.

Je betaalt een all-in tarief (kosten voor de hele scheiding) voor de complete dienstverlening.

Voordelen mediator Resolve Visie Schouwen-Duiveland:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in de regio Schouwen-Duiveland. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Steun voor kinderen en snel duidelijkheid over de woning

Gesprekken zijn bij jullie thuis, zowel overdag als s’avonds is mogelijk. Alle zaken, die voor jullie relevant zijn worden stap voor stap besproken, hierbij is er altijd oog voor de emoties die er spelen. Vaak zijn er zorgen en vragen over de kinderen en de woning.

 • Hoe voorkom je dat kinderen schade ondervinden van de scheiding? Hierin worden tips gegeven en ook is het mogelijk dat ik apart met jullie kinderen een kindgesprek heb.
 • Bij een eigen woning is het zaak snel duidelijkheid te krijgen over de woning bij de scheiding. Is het mogelijk dat één van beiden de woning overneemt?

Aandacht voor kinderen bij de scheiding

Naast afspraken over de zorgverdeling wordt ook de invulling van alle vakanties en feestdagen samen met jullie besproken. Onder ander wordt rekening gehouden met de wensen van (oudere) kinderen, hoeveel je werkt en de mogelijkheid voor het opnemen van vrije dagen. Het hoeft niet altijd een gelijke verdeling tussen de ouders te zijn. Uitgangspunt zijn jullie wensen, ideeën van kinderen en de praktische mogelijkheden.

Van kinderen die hun emoties makkelijk tonen wordt vaak gedacht dat ze het moeilijk hebben. Bij kinderen die dit niet makkelijk doen, kan gedacht worden dat ze er geen last van hebben. Juist het tegendeel blijkt meestal het geval. Er over praten en je emoties tonen is een onderdeel van de verwerking. Wanneer een kind dit niet doet bestaat de kans dat de scheiding niet goed verwerkt wordt. Wees hier alert op en zoek zo mogelijk professionele hulp voor je kinderen. Hier wordt uiteraard ook met jullie over meegedacht.

Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button