mediator Sittard

Mediator Sittard

Mediator Sittard

Mediator Sittard

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Als mediator Sittard bied ik goede hulp bij jullie scheiding. Je houvast is weg vanaf het moment dat uitgesproken is dat je gaat scheiden. Je zekerheden zijn verdwenen en je toekomst is onduidelijk. Het is een hectische, emotionele periode waarin je op zoek moet naar antwoorden en oplossingen. Ik breng overzicht en rust, ik help jullie in de zoektocht naar maatwerk oplossingen. Wat kan ik als mediator Sittard voor jullie betekenen? Mediation door ResolveVisie zorgt voor rust en duidelijkheid over jullie situatie.

Voordelen mediator Sittard

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen scheiden geeft duidelijkheid voor de toekomst

Jullie scheiding samen stap voor stap geregeld:

 • Samen met jullie bespreek ik als mediator Sittard alle zaken die voor jullie relevant zijn. Denk aan de zorg voor jullie kind(eren), financiën en woning. Er wordt ook een alimentatieberekening gemaakt.
 • Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan wordt er samen met jullie een ouderschapsplan opgesteld.
 • De afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd.
 • Je betaalt voor de hele dienstverlening een all-in tarief, dit zijn de kosten voor de scheiding.

Gesprekken zijn bij jullie thuis, zodat er ruimte is voor het gesprek en voor jullie verhaal. Afspraken kunnen zowel overdag als in de avonduren worden gepland. Alle gesprekken zijn met jullie beiden, zodat jullie altijd over dezelfde informatie beschikken.

Logo van Resolve Visie

Scheiden en jullie kinderen

Ook kinderen reageren uiteraard op de scheiding. Ze kunnen met vragen en zorgen zitten. Om deze reden is het mogelijk dat ik als scheidingsmediator een kindgesprek met hen heb, zodat deze dingen met een onafhankelijke derde besproken kunnen worden. Tips voor jullie als ouders zijn:

 • Zorg bij het indelen van vakanties van jullie kinderen ook voor voldoende rustmomenten. Laat de schoolvakantie ook even indalen, en ga niet gelijk met ze weg.
 • Dingen die jullie beiden echt belangrijk vinden worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Denk aan bepaalde afspraken over de opvoeding. Bedenk dat daarnaast in de verschillende huishoudens ook andere regels gelden, en probeer dit ook te accepteren.
 • Omdat kinderen allemaal anders reageren op de scheiding, wordt ook met jullie meegedacht hoe je de kinderen goed begeleidt bij de scheiding. Kies daarom voor mij als mediator Sittard!

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

Wilco ondersteunt en ontzorgt jullie volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze mediator Sittard: Wilco. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Veel gestelde vragen

Je kunt kiezen voor een gezamenlijke mediator of een advocaat inschakelen. Bij mediation Sittard ga je gezamenlijk met een neutrale mediator om tafel om jullie scheiding stap voor stap te regelen. Als mediator draag ik zorg voor het hele proces, ook het juridische deel, waardoor je niet meer apart een advocaat hoeft in te schakelen.

Ja dat is mogelijk. Indien je in Nederland de scheiding aanvraagt betekent dit automatisch dat de Nederlandse wet van toepassing is. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Degene die de scheiding aanvraagt moet in Nederland wonen of er tenminste 1 jaar voor de aanvraag gewoond hebben. Als bemiddelaar kan ik jullie uitgebreid informatie geven over andere voorwaarden en de praktische gang van zaken.

Bij een echtscheiding zal de eigenaar de koopwoning krijgen. Indien jullie dit beiden zijn zal de koopwoning verdeeld of verkocht moeten worden. Verdeeld betekent in deze dat je afspreekt wie in de koopwoning blijft. Het kan zijn dat één van beide in deze situatie een bedrag hiervoor aan de ander dient te betalen. Ik kan jullie helpen bij het zoeken naar de mogelijkheden om een keuze te kunnen maken waar jullie beiden mee akkoord zijn.

Na de scheiding houden jullie beiden het ouderlijk gezag over jullie kinderen. De afspraken over de kinderen leg je gezamenlijk vast in een ouderschapsplan. Hierbij dien je ook de kinderen te betrekken. De vragen die jullie hebben kunnen jullie stellen aan de bemiddelaar. Ik zal de mogelijkheden met jullie bespreken én ervaringen delen bij alles wat met de kinderen te maken heeft. Dit kan gaan over de zorgverdeling of kinderalimentatie, maar ook over de gevoelens van de kinderen of de manier van vertellen aan de kinderen.

Het voordeel van mediation in een scheidingsproces is dat jullie vaak snel oplossingen hebben. Ook het feit dat jullie zelf bepalen wat je afspreekt is een voordeel van mediation. Het hele mediationtraject is maatwerk en kan daarom specifiek gericht zijn op jullie wensen en hetgeen je belangrijk vindt.

Wat te doen met de woning bij de scheiding?

Als jullie een eigen woning in Sittard hebben, worden de mogelijkheden van jullie koophuis bij de scheiding op een rijtje gezet en wordt er gezorgd voor snel duidelijkheid. Weten jullie al of deze verkocht wordt of wie er blijft wonen? Is het bijvoorbeeld mogelijk dat één van jullie beiden de woning overneemt bij de scheiding? Alle factoren die hierbij een rol spelen, worden door mij als scheidingsbemiddelaar met jullie doorgenomen, zoals:

 • De alimentatie kan een rol spelen ten aanzien van het verkrijgen van de hypotheek. Is dit het geval dan wordt met jullie besproken of de alimentatie naar boven of beneden moet worden bijgesteld.
 • Bij verkoop van het huis wordt ook besproken wat de minimale prijs is, waarvoor het huis verkocht kan worden.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button