Mediator Weert

Mediator Weert

Mediator Weert

Mediator Weert

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Je houvast is weg vanaf het moment dat uitgesproken is dat je gaat scheiden. Je zekerheden zijn verdwenen en je toekomst is onduidelijk. Het is een hectische, emotionele periode waarin je op zoek moet naar antwoorden en oplossingen. Ik breng overzicht en rust, ik help jullie in de zoektocht naar maatwerk oplossingen. Als mediator Weert bied ik een volledig scheidingspakket

Als jullie gaan scheiden komt er veel op jullie af. Door de hulp van mij als mediator Weert komt er weer overzicht. Samen met jullie wordt bepaald welke zaken eerst moeten worden geregeld. Hierdoor ontstaat er rust en duidelijkheid. Zowel voor jezelf en ook in het geval jullie samen kinderen hebben, voor hen.

De scheiding stap voor stap geregeld met Wilco

Wanneer is mediation geschikt en welke stappen worden gezet?

 • Mediation houdt in dat jullie samen de scheiding willen regelen. Door professionele hulp in te schakelen, kun je keuzes en afspraken maken over bijvoorbeeld jullie financiën, alimentatie, de woning en de zorg voor jullie kinderen.
 • Je krijgt weer overzicht. Door alles wat er op je afkomt, kun je het gevoel hebben door de bomen het bos niet meer te zien. In de mediation gesprekken komt alles aan bod, wat voor jullie relevant is. Als er snel duidelijkheid moet komen over zaken, wordt daar voor gezorgd. Denk bijvoorbeeld aan de vraag wat mogelijk is met de eigen woning bij de scheiding.
 • Je kunt je verhaal kwijt. Omdat de gesprekken bij jullie thuis plaatsvinden, is er tijd om zaken te bespreken. Ook van belang omdat emoties soms het maken van goede zakelijke afspraken in de weg kunnen staan. Voor jullie kinderen is het mogelijk dat ik als scheidingsbemiddelaar apart met hen een kindgesprek heb. Zo krijgen zij ook extra aandacht en steun.
 • Je hoeft zelf niet naar de rechtbank. Alle afspraken leg ik vast in juridische documenten, die onze vaste advocaat indient bij de rechtbank. Jullie scheiding is hiermee volledig afgerond.

Wat zijn voordelen van mediation Weert?

Samen om de tafel gaan kan lastig zijn door alle emoties die er spelen. Door de hulp in te schakelen van een onafhankelijke mediator, worden jullie ondersteund om alles goed af te wikkelen. Als mediator Weert ben ik voor jullie allebei. Wat zijn verder voordelen van mediation?

 • Je wordt door mij als mediator goed informeert, denk aan wettelijke kaders (zoals bij pensioen en alimentatie) en over gangbare afspraken. Ook leg ik alle afspraken goed voor jullie vast, zodat er geen losse eindjes zijn of onduidelijkheden.
 • Als mediator vraag ik naar allebei jullie wensen en ideeën over zaken. Vervolgens bespreken we wat haalbaar en mogelijk is. Zo heb je allebei invloed op de afspraken en daardoor ook meer draagvlak.
 • Mediation is goedkoper en gaat vaak sneller dan elk een advocaat inschakelen. Door samen om de tafel te gaan voorkom je dat je in een strijd terecht komt.

Service mediator Weert:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt mediation?

Stap voor stap worden alle zaken die geregeld moeten worden, met jullie besproken en worden er goede afspraken gemaakt. Zo weet je zeker dat in de mediation gesprekken alles aan bod komt en dat er geen losse eindjes zijn. Ook verzorgt de Wilco de volledige juridische afwikkeling. In samenwerking met de vaste advocaat van ResolveVisie.

Dit is afhankelijk van jullie financiële mogelijkheden en wensen. Wilco bespreekt met jullie deze optie en bespreekt welke stappen hiervoor moeten worden gezet. Door de samenwerking van Resolve Visie met Hypotheek Visie is er sprake van korte lijnen met betrekking tot vragen over de eigen woning, waardoor er snel duidelijkheid kan komen.

Dit is afhankelijk van 2 factoren, te weten wat er precies geregeld moet worden én in hoeverre er overeenstemming is over zaken. De echtscheidingsmediator Weert hanteert hiervoor all-in tarieven en op basis van het eerste kosteloze kennismakingsgesprek wordt duidelijk wat jullie situatie is en wat de kosten worden. Het all-in tarief is inclusief de afwikkeling bij de rechtbank.

De wettelijke kaders zijn hierbij het uitgangspunt, hierover word je geïnformeerd. Vervolgens wordt in de mediation gesprekken besproken wat bij jullie situatie past en wat jullie willen. Wilco legt alle afspraken rondom het pensioen bij de scheiding vast in het scheidingsconvenant.

Alles wat jullie in de plus en in de min hebben, wordt op een rijtje gezet en verdeeld. Afhankelijk van of jullie in gemeenschap van goederen, huwelijkse voorwaarden hebben of samenwonend zijn, worden er afspraken gemaakt. Denk aan een over-of onderwaarde van de woning, spaarrekeningen, leningen, inboedel verrekeningen etc.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Weert. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe blijf je ouders na de scheiding?

Door samen als ouders zaken te bespreken, zoals de invulling van de vakanties en de omgangsregeling, ben je beiden in staat om achter de afspraken te staan. Je wordt goed voorgelicht over alle zaken, zoals het maken van een goede zorgverdeling. Past bijvoorbeeld co-ouderschap of is een andere omgangsregeling meer passend?

De afspraken worden door mij als scheidingsmediator vastgelegd in het ouderschapsplan. Door afspraken goed vast te leggen, kun je hier altijd op terugvallen.

Er wordt besproken hoe je als ouders verder gaat na de scheiding en welke zaken jullie belangrijk vinden in de opvoeding. Ook is er in de gesprekken ruimte om vragen of zorgen over de kinderen te bespreken. Er wordt meegedacht hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding.

Eerste stap zetten?

De gesprekken zijn met jullie beiden en vinden plaats bij jullie thuis, zowel overdag als ‘s avonds is mogelijk. Jullie scheiding wordt volledig verzorgd door Resolve Visie. Wij zijn een landelijk werkende organisatie met ruime expertise in huis over alle zaken, die bij een scheiding komen kijken. Wilco Smeets is de mediator, die kennis heeft van de lokale mogelijkheden en een regionaal netwerk heeft. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat alles goed geregeld wordt. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek vertel ik jullie graag mee over scheiden in 7 stappen en de kosten van de scheiding (all-in tarief).

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button