Mediator Drachten

Mediator Drachten

Neem direct contact op met Theo van Heerde, jouw mediator in Drachten: 085 1302996 of mail Theo.

Jullie scheiding wordt met mij als MfN mediator volledig geregeld voor een all-in tarief.

Samen met een mediator de scheiding regelen geeft rust en duidelijkheid. Jullie worden goed geïnformeerd, zodat jullie passende keuzes kunnen maken. Uitgangspunt is dat jullie beiden zo goed mogelijk verder kunnen na de scheiding.

Ik kom als mediator bij jullie thuis in Drachten en omgeving, zoals Beetsterzwaag, Boornbergum, Buitenpost, Gorredijk, Grootegast, Heerenveen, Rottevalle, Opeinde, Oudega en Smallingerland.

Samen met mijn collega’s maak ik onderdeel uit van Mediation Noord-Nederland en komen we bij jullie thuis om jullie bij te staan als je gaat scheiden.

Gesprekken zijn bij jullie thuis en jullie kunnen van mij een persoonlijke werkwijze verwachten. Uitgangspunt bij scheidingsmediation is dat je er samen uit wilt komen, ook al bestaat er nog onenigheid over onderwerpen. Streven is jullie scheiding of relatiebeëindiging zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door nu zaken goed op elkaar af te stemmen en hoe moeilijk dit soms ook is, wel in gesprek te blijven, leg je een goede basis voor de toekomst.

Een volledig scheidingspakket

Met ‘scheiden in 7 stappen‘ wordt jullie hele scheiding goed en zorgvuldig afgerond. In de gesprekken in Drachten komen alle zaken aan bod, die voor jullie relevant zijn, zoals:

 • Bij kinderen: hebben jullie al ideeën over een omgangsregeling? Samen met jullie worden er goede afspraken over jullie kinderen gemaakt en wordt meegedacht wat jullie kinderen steunt bij de scheiding. Alle afspraken over jullie kinderen komen in een ouderschapsplan. Ook is het mogelijk (afhankelijk van de behoeftes van jullie kind), dat ik een kindgesprek met hen heb. Zij kunnen dan hun ideeën aangeven en besproken wordt hoe het met ze gaat.
 • Hebben jullie een eigen huis in Drachten? De situatie wordt besproken, jullie wensen en de praktische mogelijkheden. Denk bij een eigen woning bij de scheiding aan: welke stappen moeten gezet worden bij verkoop, één van jullie neemt het huis over of jullie blijven beiden eigenaar. Wij werken samen met Hypotheek Visie, zodat het snel duidelijk kan worden wat haalbaar is met jullie koophuis.
 • Hoe ziet de financiële situatie er nu uit en hoe gaan de financiën er na de scheiding uitzien? Is er vermogen? Zijn er schulden? Is er behoefte aan alimentatie? Hoeveel alimentatie kan er betaald worden? Is er sprake van pensioenopbouw?
 • Na deze inventarisatie wordt er samen met jullie een stappenplan gemaakt. In de gesprekken bespreken we alles, wat er voor jullie geregeld moet worden.
 • Zodra er over alles overeenstemming is bereikt, wordt er een scheidingsconvenant opgesteld. Als jullie kinderen hebben, komen alle afspraken over hen in een ouderschapsplan. De stukken worden door onze eigen advocaat ingediend bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf niet naar de rechtbank en hebt geen advocaat nodig. Hiermee is jullie scheiding volledig afgerond.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Drachten. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Goede hulp bij jullie scheiding in Drachten

Wat ik terugkrijg van stellen die ik als mediator begeleid heb: partners willen graag een betrouwbaar persoon die niet te statisch is en waar zij zich veilig bij voelen. Vaak hoor ik dat men blij is dat mijn aanpak niet afstandelijk is en “het wel even voor jullie zal gaan regelen”.

Mijn ervaring is dat partners het waarderen als je je persoonlijkheid laat zien en laat zien dat je een menselijke kant hebt. Er is behoefte aan een rustig en luisterend iemand, die de rust weet te bewaren op momenten dat de emoties hoog oplopen – en waarbij een neutrale houding belangrijk is.

Wat klanten over mij zeggen

“Een scheiding is nooit prettig maar waneer alles goed en snel word afgehandeld zonder gedoe dan is dat weer een zorg minder. ik zou zonder meer Resolve scheidingsbemiddeling aanraden als men het zou vragen.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Theo jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.