Mediator Lelystad

Mediator Lelystad

Neem direct contact op met Way Ying Lee: 085 1302990 of mail mij

Als mediator Lelystad regel ik samen met jullie de hele scheiding.

Samen scheiden houdt in dat afspraken op elkaar afgestemd worden en dat je zelf bepaalt hoe je zaken wilt regelen. Hierdoor ontstaat er rust en duidelijkheid.

Ik kom bij jullie thuis in Lelystad en omgeving zoals Biddinghuizen, Dronten en Urk.

Voorkom strijd en kies voor mediation onder begeleiding van mij als mediator Lelystad. Jullie worden ondersteund in de communicatie, zodat er goede afspraken kunnen worden gemaakt. Alle praktische én juridische zaken worden geregeld. Je hoeft niet meer apart een advocaat in te schakelen.

Mediator Lelystad biedt volledig scheidingspakket

Je betaalt voor de hele dienstverlening een all-in tarief. Indien je recht hebt op een toevoeging (afhankelijk van je inkomen en of er vermogen is), dan wordt deze voor je aangevraagd. Je betaalt dan een lage eigen bijdrage. Wat kun je verwachten van mijn dienstverlening?

 • Samen worden afspraken gemaakt over onder meer de financiën, alimentatie, jullie woning en pensioen. Deze afspraken worden vastgelegd in een scheidingsconvenant.
 • Bij kinderen komt er een ouderschapsplan. Dit geldt voor minderjarige kinderen. De zorgverdeling wordt vastgelegd, de wisselmomenten en hoe jullie elkaar goed op de hoogte houden.
 • De juridische afhandeling wordt voor jullie verzorgd. Dit is verder schriftelijk, aangezien het een gezamenlijk verzoek van de scheiding is.

Samen scheiden

Alle gesprekken zijn met jullie beiden en vinden plaats bij jullie thuis. Hierdoor is er de tijd en ruimte om zaken goed en zorgvuldig te regelen. Altijd wordt afgestemd bij wat jullie nodig hebben en wat jullie behoefte is. Voor alle praktische zaken worden oplossingen gezocht en er is altijd oog voor de emoties die er spelen. Ook juridisch wordt er voor gezorgd dat alles kloppend is en goed afgerond wordt.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe werkt mediation Lelystad in de praktijk?

Hoe ziet mediation eruit in de praktijk?

 • Over alle zaken word je goed geïnformeerd, zodat jullie bewuste keuzes kunnen maken. Denk aan een alimentatieberekening, die de basis vormt van een reëel alimentatiebedrag. Ook over zaken als financiën, inboedel en pensioen worden alle opties op een rijtje gezet, zodat alles geregeld wordt. Ook wordt er gezorgd voor snel duidelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan de opties van een eigen woning bij de scheiding. Alle afspraken worden vervolgens vastgelegd.
 • Zijn er eerst tijdelijke afspraken nodig, dan worden die samen met jullie besproken. Denk bijvoorbeeld aan het uitzoeken of één van jullie beiden tijdelijk op een andere plek kan wonen en wat de (tijdelijke) afspraken worden met de zorgverdeling van jullie kinderen.
 • Het is mogelijk dat ik een kindgesprek met jullie kinderen heb. Zo is er ook aandacht voor hen en worden zij betrokken bij afspraken.

Steun voor jullie kinderen bij de scheiding

Tips voor jullie kinderen om hen zo goed mogelijk te steunen zijn tijdens de scheiding:

 • Vertel samen dat jullie gaan scheiden en vertel niet te veel details, maar wees wel duidelijk. Laat weten dat je er beiden bent voor jullie kind(eren) en benadruk dat zij niet de schuld van de scheiding zijn. Kinderen kunnen namelijk denken dat zij de de oorzaak van de scheiding zijn.
 • Breng de omgeving ook op de hoogte, zoals school of de sportschool, zodat ze jullie kinderen goed kunnen opvangen en in de gaten kunnen houden.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik vind dat het allemaal goed is gegaan en goed geregeld.” – Trudy uit Culemborg

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Way Ying jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan door en bieden naast gesprekken bij jullie thuis ook videobellen aan

Ga naar: