Mediator Nieuwegein

Mediator Nieuwegein

Neem direct contact op met Ellen Nijenhof: 085 1302983 of mail mij

Waarom de scheiding regelen met mij als mediator in Nieuwegein?

In gesprekken bij jullie thuis wordt de echtscheiding volledig samen geregeld. Samen regelen geeft rust en duidelijkheid voor nu en de toekomst.

Naast dat ik bij jullie thuiskom in Nieuwegein kom ik ook in IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater en Vianen.

Natuurlijk wil je niet voor verrassingen komen te staan tijdens een toch al stressvolle periode met veel vragen en zorgen. Daarom betalen jullie voor mediation onder begeleiding van mij als mediator een all-in tarief, inclusief kosten van de advocaat.

Jullie scheiding compleet afgehandeld

De scheiding wordt volledig geregeld met scheiden in 7 stappen. Maar wat houdt dat precies in?

 • Alle zaken worden stap voor stap met jullie besproken. Denk aan alimentatie, jullie woning, financiën en leningen, pensioen en inboedel. De afspraken die worden gemaakt, worden vastgelegd in een scheidingsconvenant.
 • Bij kinderen komen er afspraken over de zorgverdeling en kinderalimentatie. Deze worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Uitgangspunt is: wat lijkt jullie het meest ideaal voor jullie kinderen? Denk zo min mogelijk vanuit jullie beide agenda’s, maar ga als ouder na wat het beste is voor jullie kind(eren).
 • De afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Alle praktische zaken van de scheiding

Sommige zaken kunnen voor jou of je partner beladen zijn. Denk aan een woning met onderwaarde of het betalen van partneralimentatie. Er kan zorg zijn dat je niets overhoudt of niet goed rond kan komen. Als scheidingsmediator zorg ik ervoor dat zaken eerst op papier gezet worden en vervolgens wordt uitgelegd hoe het wettelijk geregeld is en wat reëel is.

Er wordt ook snel gezorgd voor duidelijkheid over zaken, die urgent zijn. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van de eigen woning bij de scheiding. Is het haalbaar dat één van beiden de woning overneemt en wat is er mogelijk voor de andere partner? Ook wordt uitgelegd hoe de alimentatieberekening tot stand komt; door behoefte aan de ene kant en draagkracht (de mogelijkheid tot betalen) aan de andere kant. Jullie worden ondersteund in dit hele proces en doel is passende afspraken te maken.

De scheiding goed regelen voor kinderen

Hebben jullie kinderen? Er is extra aandacht voor hen:

 • Er wordt met met jullie meegedacht over goede afspraken en er worden tips gegeven hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding. Wees je ervan bewust wat je uitstraalt (bijvoorbeeld kwaadheid). Kinderen voelen veel aan. Ook dingen die niet gezegd worden, worden wel gevoeld. Je hoeft je verdriet niet voor kinderen te verbergen; ze mogen best weten dat je als ouder verdrietig bent. Je kunt je kind dit ook vertellen en uitnodigen te vertellen wat de scheiding met hem of haar doet.
 • Ook is het mogelijk dat ik een apart kindgesprek met jullie kinderen heb. Zij worden uitgenodigd te vertellen over wat de scheiding met hen doet, of ze vragen hebben en hoe zij over dingen denken. Dit gesprek is gewoon bij jullie thuis en is laagdrempelig.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik ben zeer tevreden over de tijd die genomen is om alles uit te leggen en te bespreken. Zakelijk maar zeker ook met oog voor het menselijke aspect. Meedenkend met beide partijen op een neutrale wijze.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Ellen jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan door en bieden naast gesprekken bij jullie thuis ook videobellen aan

Ga naar: