Mediator Assen

Mediator Assen

 • Mediator Assen, Jantien Schaap mediator in de provincies Drenthe en Groningen.
 • Gespecialiseerd in mediation, echtscheidingen, ASS spectrum, scheidingen in de Duitse grensregio vluchtelingen en anderstaligen.
 • Neem direct contact op: 085 1302998 of schaap@resolvevisie.nl
Mediator Assen

Mediator Assen

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Conflicten en gedoe horen onmiskenbaar bij het leven en zijn niet altijd even makkelijk. De ene keer lukt het je om eruit te komen, een andere keer word je, zonder dat je het doorhebt, erin gezogen en raakt je verstrikt in de talloze zaken die bij een echtscheiding, komen kijken.

“Als onpartijdige mediator kom ik bij jullie thuis en zorg dat jullie weer grip krijgen door de veelvoud aan belangen, emoties en mogelijkheden in overzichtelijke partjes te verdelen.”

Zijn jullie op zoek naar een mediator Assen die jullie deskundig ondersteunt bij jullie hele scheiding? Ik ben Jantien Schaap en bied jullie een volledig scheidingspakket. Je hoeft geen aparte advocaat meer in te schakelen.

Ik kom als scheidingsbemiddelaar bij jullie thuis in Assen en omgeving. Ook zijn afspraken op een neutrale locatie mogelijk. Door alle afspraken samen te maken, komt er snel rust en duidelijkheid. Ik ontmoet jullie graag in een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken dan jullie situatie, mijn dienstverlening en wat ik voor jullie kan betekenen.

Een echtscheiding is vaak een ingrijpende gebeurtenis, het leven zoals je het kende staat volledig op zijn kop. Goede deskundige hulp is dan ook erg raadzaam. Samen met mijn collega’s maak ik onderdeel uit van Mediation Noord-Nederland en kun je van ons verwachten dat we jullie bijstaan bij de hele scheiding.

Service Jantien:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Jantien jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scheidingstraject mediator Jantien

Door jullie scheiding samen te regelen met mij als mediator Assen, zijn jullie ervan verzekerd dat de scheiding zorgvuldig wordt geregeld. Het scheidingstraject ‘scheiden in 7 stappen‘ ziet er beknopt weergegeven als volgt uit:

 • Kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Het vertel jullie alles over het traject en jullie geven aan wat jullie wensen en mogelijkheden zijn. Ook krijgen jullie de kosten voor mediation te horen, dit is een all-in tarief.
 • Aandacht financiën, alimentatie, pensioen, jullie kinderen en jullie eigen of -huurwoning. In de mediation gesprekken die volgen maken we samen afspraken over de verschillende zaken. Ik probeer snel duidelijkheid te scheppen over de mogelijkheden bij een eigen woning.
 • Ouderschapsplan. Voor kinderen onder de 18 jaar maak ik samen met jullie een ouderschapsplan met hierin alle afspraken over de zorgverdeling, de invulling van verjaardagen/feestdagen en kinderalimentatie. We kunnen jullie kinderen betrekken bij het ouderschapsplan door een apart kindgesprek te hebben met hen.
 • Juridische afhandeling. Als alles ondertekend is, zit het traject aan tafel erop. Ik zet de juridische procedure in werking. De advocaat dient de stukken in bij de rechtbank, het inschrijven van de scheiding doen we ook voor je.
Logo van Resolve Visie

Veelgestelde vragen

Als je gaat scheiden komt er veel op je af. Er moet een scheidingsconvenant komen, waarin jullie afspraken maken over de verdeling van jullie bezittingen en over de alimentatie. Als jullie een koophuis hebben waar één van beiden in wil blijven wonen moet worden gezocht naar mogelijkheden om de andere partner uit te kopen. En als jullie kinderen hebben moet er een ouderschapsplan komen. Bij al deze zaken kan ik jullie als mediator Assen helpen.

We werken met all-in tarieven, die afhankelijk zijn van jullie omstandigheden. Ik kom als mediator gratis en vrijblijvend bij jullie langs om jullie situatie in kaart te brengen. Dan kan ik jullie meteen duidelijkheid geven over het tarief. Ook is er ruimte om vragen en zorgen te bespreken. Een eerste gesprek kan meestal binnen een paar dagen plaatsvinden.

Als mediator help ik jullie om samen in gesprek te gaan over al die zaken die moeten worden geregeld voor jullie scheiding. Ik zorg er ook voor dat jullie niets over het hoofd zien en dat je inzicht krijgt in de mogelijke (financiële) gevolgen van wat jullie willen afspreken. Zo kunnen jullie tot afspraken komen waar je allebei helemaal achter staat. Daarnaast wordt ook de juridische afwikkeling bij de rechtbank verzorgd.

Gemiddeld duurt het mediationtraject zelf zo’n twee á drie maanden, vanaf de eerste afspraak tot het opstellen van het echtscheidingsconvenant. De duur van het traject hangt af van de omstandigheden, zoals wel of geen kinderen en wel of geen koophuis. Verder kan het traject door jullie worden bespoedigd door een ruime beschikbaarheid voor het inplannen van afspraken en het snel kunnen aanleveren van de benodigde gegevens. Het tweede deel (na het mediation traject) is de juridische afwikkeling. Dit is afhankelijk van de drukte van rechtbank en duurt gemiddeld 1 á 2 maanden.

Een vrijblijvende en gratis afspraak voor een eerste kennismaking kan op korte termijn worden gemaakt, vaak al in dezelfde week. Dit gesprek is altijd met jullie samen en kan zowel thuis als op een neutrale locatie plaatsvinden.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Assen. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Samen netjes scheiden

Samen scheiden met hulp van mij als mediator in Assen. Waarom zou je voor mijn diensten kiezen? Wat kun je verwachten?

 • Als mediator in Assen ben ik neutraal en onpartijdig en er voor jullie beiden. De wensen en uitgangspunten van jullie allebei komen aan bod.
 • De mediator houdt rekening met het tempo van jullie beiden. Soms kan de ene partner al verder in het proces zijn dan de ander.
 • Met ondersteuning van mij tijdens de gesprekken zorg ik ervoor dat jullie in gesprek blijven. Je komt zo vaak sneller tot oplossingen, hierdoor verloopt de scheidingsprocedure meestal voorspoedig.
 • De afspraken die we maken zijn duurzaam omdat ze gezamenlijk tot stand komen.
 • Mediation is goedkoper dan wanneer je ieder apart een advocaat inschakelt.
 • Je blijft uit de strijd, zo voorkomen jullie dat je in een vechtscheiding terechtkomt.

Mediation in Assen: emoties en praktische zaken

Als je gaat scheiden, krijg je te maken met veel emoties, die het maken van goede afspraken in de weg staan. Emoties zoals boosheid, angst, teleurstelling, en wellicht ook opluchting, lopen door elkaar heen. Ook kan het overzicht kwijt zijn en weet je niet waar te beginnen. Kies in alle gevallen voor mediation en jullie zijn verzekerd van goede afspraken.

Wat klanten over mij zeggen

“Een scheiding is nooit prettig maar waneer alles goed en snel word afgehandeld zonder gedoe dan is dat weer een zorg minder. ik zou zonder meer Resolve scheidingsbemiddeling aanraden als men het zou vragen.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Jantien jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button