Mediator in Doorn

Mediator Doorn

Mediator in Doorn

Mediator Doorn

 
Mediator in Doorn
 
Mediator in Doorn

Sinds het woord “scheiding” viel kan je leven voelen als een achtbaan. Er is nog zo veel onzeker. Het is ingewikkeld om afspraken te maken voor de toekomst als je hoofd vol emoties en vragen zit. Je wilt graag snel duidelijkheid, tegelijkertijd kun je opzien tegen de emotionele momenten die nog komen.

“Een zorgvuldige afsluiting van jullie relatie geeft rust en ruimte in je hoofd. Zo kunnen jullie je weer richten op de toekomst.”

Als mediator in Doorn ondersteun ik jullie gedurende de hele scheiding.

Samen met jullie worden goede afspraken over alle praktische zaken bij de scheiding gemaakt. Hiermee worden problemen in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen.

Professionele hulp bij scheiden: je wordt goed geïnformeerd, zodat er goede keuzes kunnen komen, die passen bij jullie situatie. Dit geeft duidelijkheid voor nu en straks. Ik kom bij jullie thuis in Doorn en omgeving.

Jullie scheiding volledig geregeld met mediation Doorn

Eén volledig scheidingspakket, wat kunnen jullie hiervan verwachten? Stap voor stap wordt alles geregeld, te weten:

 • Het begint met een afspraak met jullie beiden voor een kennismakingsgesprek, dit is kosteloos en vrijblijvend. We kijken hierbij uitgebreid naar jullie persoonlijke situatie, bespreken de dienstverlening en het all-in tarief voor de hele scheiding.
 • Stapsgewijs maak ik samen met jullie afspraken over de zorg voor jullie kinderen, alimentatie, financiën, pensioen en jullie woning. Als je een eigen bedrijf hebt, begeleid ik jullie ook hier om goede afspraken te maken. Bij een eigen woning bij de scheiding wordt er snel gezorgd voor duidelijkheid over de mogelijkheden. Tijdens de gesprekken help ik jullie om ook stil te staan bij de onderlinge communicatie en de emotionele kant van de scheiding.
 • Als alles besproken is, wordt er een scheidingsconvenant opgesteld. De samen duidelijk en duurzaam gemaakte afspraken worden vastgelegd. Dit zorgt ervoor dat je hier altijd op kunt terugvallen. Frustraties en ruzies in de toekomst worden hiermee zo veel mogelijk voorkomen en dit geeft rust.
 • Alle afspraken over jullie kinderen onder de 18 jaar worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Hierin bespreken we hoe jullie je ouderschap na de scheiding willen invullen. Denk hierbij aan de zorgverdeling, de invulling van verjaardagen en feestdagen en kinderalimentatie.
 • Als alle praktische zaken zijn geregeld, zit het traject aan tafel met jullie erop . De stukken worden door onze vaste advocaat ingediend bij de rechtbank. Als dit is afgewikkeld, is de hele scheiding geregeld.

Service mediator Doorn:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Vragen over mediation in Doorn

De eerste stap is contact met ons opnemen zodat onze MfN mediator een afspraak met jullie in kan plannen. Dit kan meestal op korte termijn en is gewoon bij jullie thuis.

Hiervoor hebben wij een uitgebreid stappenplan, zodat je niets vergeet. De hoofdonderwerpen zijn: uiteraard de zorg voor de kinderen als jullie kinderen hebben, de financiën, pensioenen, alimentatie en afspraken rondom de woning

Mediation houdt in dat je gezamenlijk met je partner om de tafel gaat om afspraken te maken over alles rondom jullie scheiding. Dit onder de begeleiding van mij als onafhankelijke mediator. Dit is dus in plaats van allebei een advocaat inschakelen.

Dit is afhankelijk van 2 factoren: hoe lang duurt het voordat jullie overeenstemming hebben over alle zaken. Daarnaast is de drukte bij de rechtbank een factor. In het algemeen duurt het ongeveer 4 maanden voordat alles rond is.

Als je partner niet mee wil werken, is mediation geen optie. Dat betekent dat je genoodzaakt bent allebei een advocaat in te schakelen. Tip: leg je partner uit dat de scheiding er hoe dan komt. Voor een relatie zijn twee mensen nodig. Voordelen van mediation is dat je goedkoper uit bent en investeert in jullie onderlinge relatie.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie Doorn en omgeving. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Aandacht voor jullie kinderen

Hebben jullie kinderen? Dan wordt er met jullie meegedacht hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding:

 • Het contact met beide ouders is na de scheiding dan belangrijk. Een kind kan verwijten hebben naar vader of moeder, maar wil wel graag contact. Zoek naar extra mogelijkheden om het contact te bevorderen; denk aan door de week een keer de kinderen van school halen of door de week bij de andere ouder gaan eten.
 • Ook is het mogelijk dat ik als mediator een gesprek met jullie kinderen heb (het kindgesprek). Zo worden zij ook betrokken bij de afspraken en is er extra steun voor hen.

Hoe zorg je voor een goede onderlinge communicatie?

In de mediation gesprekken worden alle praktische zaken geregeld. Aandacht voor emoties en de onderlinge communicatie zijn de basis om gezamenlijk tot afspraken te komen. Denk hierbij aan zaken als:

 • Tijdens en na een scheiding moeten jullie elkaar langzamerhand los gaan laten. Dit is vaak een heel proces, want aan de ene kant moet je blijven overleggen en aan de andere kant moet je elkaar de kans geven nieuwe stappen te zetten. Zijn jullie samen ouders, dan blijf je samen in contact na de scheiding over de kinderen over bijvoorbeeld de zorgverdeling.
 • In deze periode is het soms lastig afspraken te maken. Ik ondersteun jullie daarom in de communicatie en bewaak het proces dat jullie beiden gehoord worden.

Wat klanten over mij zeggen

“Super gedaan Ellen ik voelde me heel prettig en fijn geholpen geen getouw trek.duidelijke uitleg over alles.”
★★★★

“Een scheiding is een ingrijpend en emotioneel proces.Als daarnaast de situatie ook nog eens complex is en vele variabelen kent, is de rol van een onafhankelijke mediator essentieel gebleken. De persoonlijke en begripvolle houding van Ellen naar alle partijen heeft daar zeker toe bijgedragen.”
★★★★

Benieuwd of Ellen jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mediator in Doorn
Mediator in Doorn
Call Now Button