Mediator Drachten

Mediator Drachten

Mediator Drachten

Mediator Drachten

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Om geen dingen over het hoofd te zien hou ik het overzicht voor jullie. Samen doorlopen we stapsgewijs de zaken die geregeld moeten worden. Daarbij is er voldoende aandacht voor jullie emoties, maar ook voor de belangen van jullie beiden.

“Jullie worden ondersteund om zelf weloverwogen keuzes te maken, die afspraken opleveren waar jullie beiden achter kunnen staan.”

Samen met mij als mediator Drachten de scheiding regelen geeft rust en duidelijkheid. Uitgangspunt bij scheidingsmediation is dat je er samen uit wilt komen, ook al bestaat er nog onenigheid over onderwerpen. Door nu zaken goed op elkaar af te stemmen en hoe moeilijk dit soms ook is, wel in gesprek te blijven, leg je een goede basis voor de toekomst.

Als mediator Drachten infomeer ik jullie over allerlei zaken, zodat jullie passende keuzes kunnen maken. Uitgangspunt is dat jullie beiden zo goed mogelijk verder kunnen na de scheiding. Als MfN mediator regel ik volledig jullie scheiding voor een all-in tarief.

Samen met mijn collega’s maak ik onderdeel uit van Mediation Noord-Nederland en bieden wij hulp bij scheiden. Gesprekken zijn bij jullie thuis en jullie kunnen van mij een persoonlijke werkwijze verwachten.

Service van de mediator Drachten:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Theo jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scheidingspakket mediation Drachten

Als mediator Drachten bied ik een volledig scheidingspakket. Met ‘scheiden in 7 stappen‘ wordt jullie hele scheiding goed en zorgvuldig afgerond. Tijdens de gesprekken komen alle zaken aan bod, die voor jullie relevant zijn, zoals:

 • Hoe ziet de financiële situatie er nu uit en hoe gaan de financiën er na de scheiding uitzien? Is er vermogen? Zijn er schulden? Is er behoefte aan alimentatie? Hoeveel alimentatie kan er betaald worden? Is er sprake van pensioenopbouw?
 • Na deze inventarisatie maak ik samen met jullie een stappenplan. In de gesprekken bespreken we alles wat er voor jullie geregeld moet worden.
 • Hebben jullie een eigen huis in Drachten? Dan bespreken we de situatie , jullie wensen en de praktische mogelijkheden. Denk bij een eigen woning bij de scheiding aan: welke stappen moeten we nemen bij verkoop, één van jullie neemt het huis over of jullie blijven beiden eigenaar. Wij werken samen met Hypotheek Visie, zodat het snel duidelijk kan worden wat haalbaar is met jullie koophuis.
 • Bij kinderen: hebben jullie al ideeën over een omgangsregeling? Samen met jullie maken we goede afspraken over jullie kinderen. Alle afspraken over jullie kinderen komen in een ouderschapsplan. Ook is het mogelijk (afhankelijk van de behoeftes van jullie kind), dat ik een kindgesprek met hen heb. Ik denk met jullie mee over hoe jullie je kinderen kunnen steunen.
 • Zodra er over alles overeenstemming is bereikt, stel ik het scheidingsconvenant op. Als jullie kinderen hebben, komen alle afspraken over hen in een ouderschapsplan. Onze vaste advocaat dient de stukken vervolgens in bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf niet naar de rechtbank en hebt geen advocaat nodig. Hiermee is jullie scheiding volledig afgerond.

Hulp bij echtscheidingen

Wat ik terugkrijg van stellen die ik als mediator begeleid heb: Wij willen graag een betrouwbaar persoon die niet te statisch is en waar we ons veilig bij voelen. Vaak hoor ik dat men blij is dat mijn aanpak niet afstandelijk is en “het wel even voor jullie zal gaan regelen”. Mijn ervaring is dat partners het waarderen als je je persoonlijkheid laat zien en laat zien dat je een menselijke kant hebt. Er is behoefte aan een rustig en luisterend iemand, die de rust weet te bewaren op momenten dat de emoties hoog oplopen – en waarbij een neutrale houding belangrijk is.

Samen om de tafel gaan, kan lastig zijn door alle emoties die er spelen. Door hier wel voor te kiezen, levert jullie de volgende voordelen op: Je investeert met mediation in jullie onderlinge relatie, dit geeft vaak een basis voor de toekomst. Ook is mediation aanzienlijk goedkoper dan een juridische procedure via advocaten. De mediator Drachten staat voor jullie klaar.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Drachten. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Tips bij de scheiding

Vaak spelen er veel emoties en kan de spanning bij alle gezinsleden oplopen. Als mediator maak ik dit bespreekbaar, het is normaal dat je in een rollercoaster van emoties belandt. Op het moment dat zorgen bespreekbaar worden gemaakt, komt er ook begrip van de andere partij en kunnen (sommige) zorgen worden weggenomen. Ik kan als mediator ook tips geven om de stress te verminderen, zoals:

 • accepteer het feit dat jullie uit elkaar gaan, probeer je op de toekomst te richten.
 • zorg ervoor dat je iemand hebt met wie je hierover kan praten. Je verhaal kwijt kunnen bij een naaste is belangrijk.
 • zorg goed voor jezelf. Als je een keer geen zin hebt, is dat prima, maar ga niet bij de pakken neerzitten. Maak een wandeling, heb een goed gesprek met een vriend(in), zorg voor ontspanning, eet en slaap voldoende.
 • zoek geen ruzie, je mag best boos zijn maar richt je emoties niet op je (ex-)partner. Je hoeft je emoties niet te onderdrukken, maar hou het vooral bij jezelf.

Meer weten over mediation Drachten?

Wil je ook de scheiding goed regelen met mediation en wil je weten wat samen scheiden inhoudt? Neem dan contact op om voor het maken van een afspraak. Gesprekken zijn altijd met jullie beiden. Ik sta jullie graag bij.

Wat klanten over mij zeggen

“Een scheiding is nooit prettig maar waneer alles goed en snel word afgehandeld zonder gedoe dan is dat weer een zorg minder. ik zou zonder meer Resolve scheidingsbemiddeling aanraden als men het zou vragen.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Theo jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we je gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button