Mediator Houten

Mediator Houten

Mediator Houten

Mediator Houten

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Sinds het woord “scheiding” viel kan je leven voelen als een achtbaan. Er is nog zo veel onzeker. Het is ingewikkeld om afspraken te maken voor de toekomst als je hoofd vol emoties en vragen zit. Je wilt graag snel duidelijkheid, tegelijkertijd kun je opzien tegen de emotionele momenten die nog komen.

“Een zorgvuldige afsluiting van jullie relatie geeft rust en ruimte in je hoofd. Zo kunnen jullie je weer richten op de toekomst.”

Wat kun je van mij verwachten als mediator in Houten?

In de gesprekken bij jullie thuis gaan we eerst jullie situatie in kaart brengen. Zo wordt het totale plaatje helder en wordt de hele scheiding zorgvuldig geregeld.

In verschillende situaties is samen scheiden mogelijk. Heeft bijvoorbeeld één van beiden de beslissing genomen voor de scheiding? De ander staat dan anders in het proces en kan worstelen met andere gevoelens. Zoals het gevoel verlaten te zijn of boosheid.

Voor jullie beiden is er tijd en ruimte en het proces wordt aan jullie beiden aangepast. Wat is een goed tempo en waar moet aandacht aan besteed worden? Door dit zorgvuldig te doen, is het toch mogelijk samen alles goed af te ronden.

Scheiden in 7 stappen in Houten

Jullie scheiding wordt van A tot Z geregeld met scheiden in 7 stappen:

 • De kosten voor de hele scheiding zijn een all-in tarief. In het kort komt dit neer op dat er samen met jullie afspraken worden gemaakt over de financiën, alimentatie, een huurwoning of koophuis bij de scheiding, pensioen en inboedel. Bij kinderen wordt er een ouderschapsplan gemaakt.
 • Alle afspraken worden door mij vastgelegd in juridische documenten, die worden ingediend door onze vaste advocaat bij de rechtbank. Hiermee is jullie scheiding volledig afgehandeld.

Samen afspraken maken in Houten

Basis in de mediation in Houten is dat jullie er samen uit willen komen. Dit betekent ook de bereidheid elkaar tegemoet te willen komen, elkaar zaken te gunnen:

 • Besproken wordt wat er moet gebeuren om de scheiding goed en zorgvuldig te regelen en wat de mogelijkheden zijn. Stap voor stap wordt alles uitgelegd. Zoals de wettelijke richtlijnen bij pensioenen of alimentatie. Ook krijgen jullie een checklist, zodat je weet welke documenten er nodig zijn. Denk aan een hypotheekoverzicht, pensioenoverzichten en polissen. Doel is dat er een goed overzicht komt en dat er snel duidelijkheid komt. Denk aan de opties van de eigen woning. Is het financieel haalbaar om dit over te nemen?
 • Als emoties sterk overheersen, wordt hier bij stilgestaan. Daarnaast wordt er goed gecheckt of de besluiten kloppen. Iemand kan bijvoorbeeld uit boosheid of schuldgevoel bepaalde keuzes maken. Uitgangspunt is dat jullie over een aantal jaren ook nog achter de genomen beslissingen staan.

mediator houten

Resolve Visie mediation Houten:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Houten. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat klanten over mij zeggen

“Super gedaan Ellen ik voelde me heel prettig en fijn geholpen geen getouw trek.duidelijke uitleg over alles.”
★★★★

“Een scheiding is een ingrijpend en emotioneel proces.Als daarnaast de situatie ook nog eens complex is en vele variabelen kent, is de rol van een onafhankelijke mediator essentieel gebleken. De persoonlijke en begripvolle houding van Ellen naar alle partijen heeft daar zeker toe bijgedragen.”
★★★★

Gedegen ouderschapsplan

Jullie gaan als partners uit elkaar, maar blijven samen ouders voor jullie kinderen. Ik zal jullie als mediator in Houten begeleiden om samen over hen goede afspraken te maken en die vastleggen in het ouderschapsplan. Ook wordt er met jullie meegedacht hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding en daarna.

 • Samen met jullie bespreek ik als mediator hoe jullie na de scheiding jullie ouderschap willen invullen. Als jullie als gezin in één huis wonen, gaat dit vaak meer automatisch. Nu moet er over nagedacht worden hoe jullie dit willen doen. Denk aan jullie kinderen wegbrengen naar school/hobby’s, elkaar vertellende het met de kinderen gaat, verjaardagen van vrienden en familie en vakanties.
 • Voor kinderen is het vaak fijn dat ouders over hen zorgvuldige afspraken gemaakt hebben, dit geeft voor hen rust. Geef ook aan dat ze zelf dingen mogen in brengen door samen met hen zaken te bespreken.
 • Ook is het mogelijk dat ik als mediator een kindgesprek met jullie kinderen heb. Zo kunnen zij tegen een onafhankelijk derde hun ideeën en wensen aangeven, over bijvoorbeeld de zorgverdeling, het vieren van hun verjaardag of hoe zij hun vakanties graag zien. Ook kan met ze besproken worden hoe zij de scheiding ervaren en waar ze bijvoorbeeld moeite mee hebben.

Kennismaking met onze mediator in Houten

Willen jullie je scheiding regelen met Ellen Nijenhof als scheidingsmediator in Houten? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit eerste gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie, wat er bij een scheiding op jullie afkomt, wat je van mijn dienstverlening kunt verwachten en uiteraard de kosten.

Benieuwd of Ellen jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button