Mediator Maarssen

Mediator Maarssen

Mediator Maarssen

Mediator Maarssen

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Sinds het woord “scheiding” viel kan je leven voelen als een achtbaan. Er is nog zo veel onzeker. Het is ingewikkeld om afspraken te maken voor de toekomst als je hoofd vol emoties en vragen zit. Je wilt graag snel duidelijkheid, tegelijkertijd kun je opzien tegen de emotionele momenten die nog komen.

“Een zorgvuldige afsluiting van jullie relatie geeft rust en ruimte in je hoofd. Zo kunnen jullie je weer richten op de toekomst.”

Als mediator Maarssen regel ik samen met jullie de hele scheiding. Hiervoor kom ik bij jullie thuis. Er komt overzicht en stap voor stap worden alle zaken geregeld. Zoals goede afspraken over de kinderen en snel duidelijkheid of één van jullie in de woning kan blijven.

Gesprekken zijn bij jullie thuis en ook mogelijk in de avonduren. In de gesprekken krijgt stap voor stap de afwikkeling van de scheiding meer vorm en wordt het totale plaatje helder. Denk aan hoe het financieel voor jullie beiden eruit gaat zien, wat is er mogelijk in jullie woonsituatie en hoe gaat de zorgverdeling van de kinderen eruit zien. Je betaalt voor de complete afhandeling van de scheiding een all-in tarief. De mediator Maarssen staat voor jullie klaar.

Voordelen mediator Maarssen:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Ellen jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scheiden van A tot en met Z

Jullie kunnen van mij als scheidingsmediator een persoonlijke aanpak verwachten. Er is naast het regelen van alle praktische zaken dan ook aandacht voor de impact van de scheiding op jullie zelf en voor de kinderen. Het volledige scheidingstraject bestaat uit:

 • Samen met jullie worden afspraken gemaakt over alle zaken die bij de scheiding komen kijken. Denk aan jullie woning, de financiën, vermogen en schulden, inboedel en pensioen. Alle afspraken worden vastgelegd.
 • Bij een eigen woning worden de opties wat te doen met de woning bij de scheiding op een rijtje gezet. Er wordt snel gezorgd voor duidelijkheid over de mogelijkheden.
 • Er wordt een alimentatieberekening gemaakt. Deze is het uitgangspunt voor het bespreken van de hoogte en duur van de alimentatie.
 • Bij kinderen komt er een ouderschapsplan, met passende afspraken over jullie kinderen. Er is ook apart een kindgesprek met jullie kinderen met mij als mediator mogelijk. Zo worden zij ook betrokken bij de afspraken over hen.
 • De juridische afhandeling wordt verzorgd. Hiermee is jullie scheiding volledig geregeld.
Logo van Resolve Visie

Wat kan Ellen voor jullie betekenen?

Mediation houdt in dat je samen de scheiding regelt onder begeleiding van de mediator Maarssen. De mediator ondersteunt jullie in het maken van de afspraken, geeft de wettelijke kaders aan waar je op moet letten (denk aan de wettelijke kaders bij alimentatie of pensioenen) en legt alle afspraken voor jullie vast.

De kosten voor een mediation traject zijn afhankelijk van jullie situatie en worden besproken in het eerste kosteloze kennismakingsgesprek met Ellen. Dit betreft een all-in tarief.

Als je partner niet mee wil werken aan een mediation traject, ben je genoodzaakt elk een advocaat in te schakelen. Dit is veelal duurder als een scheiding via een mediator. Daarnaast loop je de kans tegenover elkaar te komen staan. Neem dus goed met je partner door wat de consequenties zijn van het niet meewerken aan een mediation traject.

Als jullie minderjarige kinderen hebben (onder de 18 jaar) komen afspraken over hen in een wettelijk verplicht ouderschapsplan. Dit geldt zowel voor stellen die gehuwd zijn die gaan scheiden, als dat je samenwonend bent. In het ouderschapsplan komen afspraken over de zorgverdeling, opvoeding en kinderalimentatie.

Bij ResolveVisie werken we samen met een vaste advocaat, die de stukken indient bij de rechtbank. De mediator blijft jullie contactpersoon en heeft ook de stukken voor jullie opgesteld. Onze vaste advocaat is de juridische check en zorgt voor de juridische afwikkeling. Dit is onderdeel van onze dienstverlening en is meegenomen in het all-in tarief.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze mediator Maarssen. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Tijdelijke afspraken over de scheiding?

Ook over de tijdelijke situatie (jullie zijn bijvoorbeeld nog samen eigenaar van het huis, maar één van jullie woont apart) kunnen afspraken worden vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan een afspraak dat de ander niet zomaar in huis kan komen en dat er altijd overleg moet plaatsvinden. Ook over financiële zaken kun je eerst tijdelijke afspraken maken. Zoals hoe je de lasten verdeeld in de periode dat je nog gezamenlijk in één huis woont.

Hoe blijf je in gesprek met elkaar?

Het kan lastig zijn in de stressvolle periode rondom de scheiding met elkaar te overleggen. Je kunt elkaar “niet verstaan”. Of er zijn patronen die in weg staan, zoals dat als het moeilijk wordt, iemand dichtklapt of weggaat. Je kunt elkaar niet begrijpen of er wordt niet geluisterd en je praat langs elkaar heen. Woorden kunnen ook een andere lading hebben voor jullie beiden, waardoor er misverstanden en ruzies ontstaan.

Jullie worden hierin door mij als mediator Maarssen dan ook ondersteund, zodat er een goed overleg kan plaatsen en er goede afspraken gemaakt kunnen worden. Door te investeren in jullie onderlinge communicatie en een goede afwikkeling van jullie relatie, leg je vaak een goede basis voor de verdere toekomst. Vooral als jullie samen kinderen hebben, heeft dit zowel een positieve invloed op jezelf als op jullie kinderen.

Scheiden hoe? Zorg voor goede onafhankelijke hulp bij jullie scheiding. Je wordt goed geïnformeerd en er komen passende afspraken, zodat je allebei zo goed mogelijk verder kunt.

Wat klanten over mij zeggen

“Zeer waardevolle en plezierige begeleiding in een complex scheidingsproces. Een scheiding is een ingrijpend en emotioneel proces. Als daarnaast de situatie ook nog eens complex is en vele variabelen kent, is de rol van een onafhankelijke mediator essentieel gebleken. De persoonlijke en begripvolle houding naar alle partijen heeft daar zeker toe bijgedragen.”
★★★★★

“Ik heb de begeleiding van Ellen als fijn ervaren. Ze nam de tijd en was erg oplossingsgericht.”
★★★★

Benieuwd of Ellen jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button