Mediator Nieuwegein

Mediator Nieuwegein

 • Ellen Nijenhof – mediator Nieuwegein
 • Gespecialiseerd in mediation, echtscheidingen, ondernemers, vastgoed, tieners & scheidingen
 • Neem direct contact op: 085 1302983 of mail naar nijenhof@resolvevisie.nl
Mediator Nieuwegein

Mediator Nieuwegein

 • Ellen Nijenhof – mediator Nieuwegein
 • Gespecialiseerd in echtscheidingen, ondernemers & vastgoed, tieners & scheiding
 • Bel direct op: 085 1302983 of nijenhof@resolvevisie.nl

 
MFN mediators logo
 
High trust

Sinds het woord “scheiding” viel kan je leven voelen als een achtbaan. Er is nog zo veel onzeker. Het is ingewikkeld om afspraken te maken voor de toekomst als je hoofd vol emoties en vragen zit. Je wilt graag snel duidelijkheid, tegelijkertijd kun je opzien tegen de emotionele momenten die nog komen.

“Een zorgvuldige afsluiting van jullie relatie geeft rust en ruimte in je hoofd. Zo kunnen jullie je weer richten op de toekomst.”

Waarom de scheiding regelen met mij als mediator in Nieuwegein?

In gesprekken bij jullie thuis wordt de echtscheiding volledig samen geregeld. Samen regelen geeft rust en duidelijkheid voor nu en de toekomst.

Ik kom bij jullie thuis in Nieuwegein en omstreken zoals ook in IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater en Vianen. Ook zijn gesprekken op een neutrale locatie mogelijk.

Natuurlijk wil je niet voor verrassingen komen te staan tijdens een toch al stressvolle periode met veel vragen en zorgen. Daarom betalen jullie voor mediation onder begeleiding van mij als mediator een all-in tarief, inclusief kosten van de advocaat.

Jullie scheiding compleet afgehandeld met de mediator Nieuwegein

De scheiding wordt met mediation in Nieuwegein volledig geregeld met scheiden in 7 stappen. Maar wat houdt dat precies in?

 • Alle zaken worden stap voor stap met jullie in de mediation gesprekken besproken. Denk aan alimentatie, jullie woning, financiën en leningen, pensioen en inboedel. De afspraken die worden gemaakt, worden door mij als scheidingsbemiddelaar vastgelegd in een scheidingsconvenant.
 • Bij kinderen komen er afspraken over de zorgverdeling en kinderalimentatie. Deze worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Uitgangspunt is: wat lijkt jullie het meest ideaal voor jullie kinderen? Denk zo min mogelijk vanuit jullie beide agenda’s, maar ga als ouder na wat het beste is voor jullie kind(eren).
 • Als mediator verzorg ik ook de afhandeling bij de rechtbank.

Resolve Visie mediation Nieuwegein:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Vragen over de mediator Nieuwegein

Als je een scheidingsmediator selecteert die is aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand dan weet je zeker dat de mediator up to date is opgeleid, voldoende ervaring heeft en lid is van de MfN waardoor er een klachtregeling van toepassing is. Verder is het van belang dat je je vertrouwd voelt bij een mediator, er komt namelijk best wel wat op tafel. Realiseer je daarnaast dat jouw scheiding, bij een mediator die deel uit maakt van een organisatie zoals Resolve Vsie, gewoon doorloopt als de mediator uitvalt vanwege ziekte.

Een gemiddelde echtscheiding via mediation duurt 3 tot 6 maanden. De helft van de tijd heb je nodig voor de mediation gesprekken, de andere helft voor de formele afwikkeling via de rechtbank. Het mediation gedeelte kun je versnellen tot een week of zelfs tot een weekend. Neem contact op met mij als mediator Nieuwegein van Resolve Visie om de mogelijkheden te bespreken.

Kijk naar de behoefte en ook naar de leeftijd van je kind. Heeft hij/zij veel behoefte aan zekerheden zorg dan dat er over een aantal aspecten duidelijkheid bestaat (zoals de zorgregeling en woonruimte). Het is niet nodig om alles al geregeld te hebben. Meer informatie tref je op kinderen bij de scheiding.

Als mediator zie ik regelmatig dat partners vastzitten in ruziënde patronen. Het is erg ingewikkeld voor jezelf om dit te doorbreken. Een mediator zal hierbij helpen door jullie te begeleiden in het gesprek.

De scheiding van geregistreerde partners is vergelijkbaar met die van een gehuwd stel. Jullie maken afspraken en leggen dit vast in een scheidingsconvenant en stellen, ingeval er kinderen in het spel zijn, een ouderschapsplan op. Deze documenten worden bekrachtigd door de rechtbank en, met jullie instemming, vervolgens ingeschreven bij de Gemeente. Als mediator Nieuwegein kom ik graag bij jullie langs voor een kennismaking en om meer in detail door te spreken wat er komt kijken bij een scheiding van geregistreerd partners.

De mediator in Nieuwegein ondersteunt en ontzorgt je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Nieuwegein. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Alle praktische zaken van de scheiding

Sommige zaken kunnen voor jou of je partner beladen zijn. Denk aan een woning met onderwaarde of het betalen van partneralimentatie. Er kan zorg zijn dat je niets overhoudt of niet goed rond kan komen. Als scheidingsmediator zorg ik ervoor dat zaken eerst op papier gezet worden en vervolgens wordt uitgelegd hoe het wettelijk geregeld is en wat reëel is.

Er wordt ook snel gezorgd voor duidelijkheid over zaken, die urgent zijn. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van de eigen woning bij de scheiding. Is het haalbaar dat één van beiden de woning overneemt en wat is er mogelijk voor de andere partner?

Ook is het mijn taak als mediator Nieuwegein om uit te leggen hoe de alimentatieberekening tot stand komt; door behoefte aan de ene kant en draagkracht (de mogelijkheid tot betalen) aan de andere kant. Jullie worden ondersteund in dit hele proces en doel is passende afspraken te maken.

De scheiding goed regelen voor kinderen

Hebben jullie kinderen? Er is extra aandacht voor hen:

 • Er wordt met met jullie meegedacht over goede afspraken en er worden tips gegeven hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding. Wees je ervan bewust wat je uitstraalt (bijvoorbeeld kwaadheid). Kinderen voelen veel aan. Ook dingen die niet gezegd worden, worden wel gevoeld. Je hoeft je verdriet niet voor kinderen te verbergen; ze mogen best weten dat je als ouder verdrietig bent. Je kunt je kind dit ook vertellen en uitnodigen te vertellen wat de scheiding met hem of haar doet.
 • Ook is het mogelijk dat ik als mediator een apart kindgesprek met jullie kinderen heb. Zij worden uitgenodigd te vertellen over wat de scheiding met hen doet, of ze vragen hebben en hoe zij over dingen denken. Dit gesprek is gewoon bij jullie thuis en is laagdrempelig. Zo werkt de mediator Nieuwegein.

Wat klanten over mij zeggen

“Super gedaan Ellen ik voelde me heel prettig en fijn geholpen geen getouw trek.duidelijke uitleg over alles.”
★★★★

“Een scheiding is een ingrijpend en emotioneel proces.Als daarnaast de situatie ook nog eens complex is en vele variabelen kent, is de rol van een onafhankelijke mediator essentieel gebleken. De persoonlijke en begripvolle houding van Ellen naar alle partijen heeft daar zeker toe bijgedragen.”
★★★★

Benieuwd of Ellen jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.