Jantien Schaap mfn mediator

Mediator Oldambt

 • Jantien Schaap, mediator in de provincies Drenthe en Groningen.
 • Gespecialiseerd in mediation, echtscheidingen, ASS spectrum, scheidingen in de Duitse grensregio vluchtelingen en anderstaligen.
 • Neem direct contact op: 085 1302998 of schaap@resolvevisie.nl
Jantien Schaap mfn mediator

Mediator Oldambt

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Conflicten en gedoe horen onmiskenbaar bij het leven en zijn niet altijd even makkelijk. De ene keer lukt het je om eruit te komen, een andere keer word je, zonder dat je het doorhebt, erin gezogen en raakt je verstrikt in de talloze zaken die bij een echtscheiding, komen kijken.

“Als onpartijdige mediator kom ik bij jullie thuis en zorg dat jullie weer grip krijgen door de veelvoud aan belangen, emoties en mogelijkheden in overzichtelijke partjes te verdelen.”

Samen goed scheiden met behulp van mij als  mediator in Oldambt.

Samen regelen brengt rust en duidelijkheid voor nu en straks.

Samen met mijn collega’s maak ik onderdeel uit van Mediation Noord-Nederland en kun je van ons verwachten dat we jullie bijstaan bij de hele scheiding.

Wat kun je van mij verwachten als jullie gaan scheiden? Stap voor stap worden alle praktische en juridische zaken goed geregeld. Je wordt goed geïnformeerd en er wordt met jullie meegedacht over de mogelijkheden. Zoals wat te doen met de woning, wat is er mogelijk qua wonen, hoe gaat het financiële plaatje eruit zien en wat zijn goede afspraken bij kinderen?

Samen scheiden met de begeleiding van de mediator Oldambt

Wat houdt het in dat de scheiding van begin tot eind wordt geregeld en hoe zit het met de kosten?

 • Je betaalt voor mijn hele dienstverlening, dus inclusief de juridische afwikkeling een all-in tarief.
 • Alle praktische zaken worden één voor één doorgenomen. Hoe gaat het financieel plaatje eruit zien, wat zijn goede afspraken voor alimentatie, is er alimentatie mogelijk, hoe zit het met de verdeling van de pensioenen en zijn er schulden? Ook jullie woonsituatie wordt besproken. Wat is er mogelijk met jullie koophuis bij de scheiding of er is er een huurhuis? Blijft één van beiden in de woning en wat is er mogelijk voor de ander? Er wordt gezorgd voor snel antwoord op deze vragen.
 • Bij kinderen onder de 18 jaar komt er een ouderschapsplan met afspraken over de zorgverdeling, informatie uitwisseling en kinderalimentatie. Ook is het mogelijk dat ik apart met kinderen een kindgesprek heb. Zo kunnen zij met een onafhankelijke derde vrijuit praten over hun ideeën of vragen.
 • Je hoeft niet meer apart een advocaat in te schakelen, ook de afwikkeling bij de rechtbank hoort bij mijn dienstverlening. Deze zet ik in gang als er over alle zaken overeenstemming is bereikt en afspraken zijn vastgelegd.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe ziet het kennismakingsgesprek met de mediator Oldambt eruit?

Het kennismakingsgesprek is kosteloos en duurt ongeveer een uur. Voor het gesprek kom ik als mediator bij jullie thuis en leg uit wat ik voor jullie kan betekenen als het gaat om het regelen van de scheiding/beëindiging van de relatie.

Daarnaast is het echt bedoeld om kennis te maken, vragen te stellen en ook een goede indruk te krijgen van mij als mediator. Dit is belangrijk, immers, je legt veel privé informatie op tafel, en daar moet je een goed gevoel bij hebben. Als het voor jullie goed voelt, kunnen jullie meteen besluiten om het traject op te starten. Je ontvangt dan een checklist, waarin alle gegevens zijn opgenoemd die er nodig zijn. Er wordt een vervolgafspraak gemaakt, waarna ik voor jullie aan de slag ga.

Ondersteuning bij jullie scheiding

Vaak speelt dat er niet meer naar elkaar geluisterd wordt. In plaats daarvan wordt er vaak direct op elkaar gereageerd. Door als onafhankelijke derde het gesprek te begeleiden, loopt het gesprek vaak soepeler. Daardoor kunnen er toch goede afspraken gemaakt worden. Er kan bijvoorbeeld worden gevraagd: als iets niet loopt, wil je dan aangeven hoe je het wel wilt hebben?, of als je dit nu hoort, wat vind je daarvan? of kun je toelichten wat je dwars zit?

Professionele hulp bij scheiden houdt in dat alle praktische en juridische zaken worden geregeld én er aandacht is voor de onderlinge communicatie en emoties. Dit geeft jullie het beste uitgangspunt straks goed verder te kunnen.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik ben zeer tevreden over de tijd die genomen is om alles uit te leggen en te bespreken. Zakelijk maar zeker ook met oog voor het menselijke aspect. Meedenkend met beide partijen op een neutrale wijze.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Jantien jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button