Mediator Renesse

Mediator Renesse

Mediator Renesse

Mediator Renesse

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Bij mij als mediator Renesse kunnen jullie rekenen op een stapsgewijze aanpak waarbij alle aspecten van jullie scheiding zorgvuldig worden besproken. De gesprekken vinden plaats bij jullie thuis, zodat jullie in een vertrouwde omgeving alle belangrijke zaken kunnen doorlopen. Dit biedt niet alleen overzicht, maar ook rust en duidelijkheid gedurende het hele proces.

Wat houdt gezamenlijk scheiden in? Tijdens de gesprekken bij jullie thuis worden alle details van A tot Z geregeld, zoals wat er moet gebeuren met de woning en hoe de zorg voor de kinderen wordt verdeeld. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik graag uit hoe mijn dienstverlening eruitziet en wat ik specifiek voor jullie kan betekenen. Ook worden dan de kosten besproken, die een all-in tarief vormen voor de volledige afhandeling van jullie scheiding.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Tessa jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het complete scheidingstraject

Bij mij kunnen jullie rekenen op deskundige en persoonlijke begeleiding gedurende het hele scheidingstraject. Hier zijn de stappen die we zorgvuldig doorlopen:

 • We beginnen met het maken van afspraken over alle aspecten van jullie scheiding. Dit omvat onder andere financiële zaken zoals spaarrekeningen, lopende rekeningen, verzekeringen en eventuele leningen.
 • Ook bespreken we alimentatie, de verdeling van een huur- of koopwoning, de inboedel en de pensioenen. Alle gemaakte afspraken worden nauwkeurig vastgelegd. Bij een eigen woning wordt er snel duidelijkheid verschaft over de mogelijkheden.
 • Als jullie kinderen hebben, stellen we een ouderschapsplan op met passende afspraken voor hen. Indien gewenst kan ik ook apart met jullie kinderen praten in een kindgesprek, zodat zij ook hun stem kunnen laten horen en betrokken worden bij de beslissingen.
 • Tot slot zorg ik ervoor dat de juridische afhandeling van de scheiding correct en volledig verloopt.
 • Met deze stapsgewijze aanpak streven we naar een zorgvuldige en respectvolle afhandeling van jullie scheiding, waarbij jullie belangen centraal staan. De mediator Renesse staat voor jullie klaar.
Logo van Resolve Visie

Hoe ondersteun jullie je kinderen tijdens de scheiding?

Afhankelijk van de leeftijd van jullie kinderen worden er passende afspraken gemaakt. Hierbij wordt ook gedacht aan hoe je je kinderen het beste kunt ondersteunen tijdens deze periode. Jongere kinderen zijn vaak meer afhankelijk en hebben mogelijk vaker behoefte aan wisselingen in de zorg, zoals het naar school brengen of thuisblijven. Dit vraagt flexibiliteit en begrip van beide ouders.

Hoe ga je dit praktisch invullen en wat wil je hierover vastleggen in het ouderschapsplan? Oudere kinderen zijn doorgaans zelfstandiger en hebben vaak hun eigen ideeën over hoe ze hun tijd willen verdelen. Welke minimale zaken zijn voor jullie belangrijk om in het ouderschapsplan op te nemen?

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Renesse. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat zijn de mogelijkheden en wat past bij jullie situatie?

Bij het opstellen van het scheidingsconvenant worden de wettelijke richtlijnen als uitgangspunt genomen, zoals regels over pensioenverdeling en de duur van partneralimentatie. Vervolgens wordt besproken of hiervan kan worden afgeweken, wat jullie voorkeuren zijn en wat praktisch haalbaar is. Als mediator Renesse zal ik jullie hierover goed informeren, inclusief mogelijke consequenties, zodat jullie weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Het is mijn rol als mediator om ervoor te zorgen dat emoties niet de overhand krijgen in de praktische afspraken. Bijvoorbeeld dat een van jullie zichzelf niet tekortdoet uit schuldgevoel. Bovendien worden alle zaken helder uitgelegd, om te voorkomen dat je het gevoel hebt dat je recht hebt op iets wat niet gerealiseerd wordt.

Wat klanten over mij zeggen

“Meteen een goed gevoel. Lekker vlot, duidelijk, recht door zee. Goede eerlijke gesprekken waarbij vanuit eenieders standpunt zaken uitgelegd werden. De mediator laat niets aan het toeval over en rust pas als ook alles tot in de puntjes is uitgewerkt.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Tessa jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we je gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button