Mediator Woerden

Mediator Woerden

Mediator Woerden

Mediator Woerden

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Sinds het woord “scheiding” viel kan je leven voelen als een achtbaan. Er is nog zo veel onzeker. Het is ingewikkeld om afspraken te maken voor de toekomst als je hoofd vol emoties en vragen zit. Je wilt graag snel duidelijkheid, tegelijkertijd kun je opzien tegen de emotionele momenten die nog komen.

“Een zorgvuldige afsluiting van jullie relatie geeft rust en ruimte in je hoofd. Zo kunnen jullie je weer richten op de toekomst.”

Door te kiezen voor mediation onder begeleiding van mij als mediator Woerden, wordt jullie scheiding van begin tot eind zorgvuldig geregeld. Samen regelen brengt overzicht en duidelijkheid voor alle partijen. Gesprekken zijn bij jullie thuis.

Je wordt goed geïnformeerd en er wordt met jullie meegedacht. Daardoor kunnen er passende afspraken worden gemaakt. Denk aan een goede zorgverdeling bij kinderen, keuzes over de woning en goede financiële afspraken.

Als scheidingsbemiddelaar kom ik bij jullie thuis in Woerden om vrijblijvend kennis te maken. Gesprekken zijn ook mogelijk op een neutrale locatie en in de avonduren.

Service mediator Woerden:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Ellen jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jullie scheiding samen regelen: hoe werkt dat?

De eerste stap is een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Hierin wordt besproken wat ik als scheidingsmediator voor jullie kan betekenen, wordt de werkwijze scheiden in 7 stappen uitgelegd en wordt het all-in tarief besproken (dit zijn de totale kosten voor de scheiding). Hoe ziet de volledige dienstverlening eruit wanneer jullie kiezen voor mediation?

 • In de mediation gesprekken worden stap voor stap alle zaken met jullie doorgenomen die voor jullie relevant zijn. Denk aan een eigen woning, financiën, vermogen, leningen, inboedel en pensioen. De voor en tegens van keuzes worden besproken en afspraken worden gemaakt. Deze worden voor jullie vastgelegd in een scheidingsconvenant.
 • Als mediator verzorg ik voor jullie een alimentatieberekening. Deze is de basis voor het bespreken van de alimentatie. Denk aan zowel de hoogte als de duur van de alimentatie.
 • Bij kinderen worden er samen met jullie passende afspraken gemaakt over hen. Deze worden vastgelegd in een ouderschapsplan.
 • De juridische afhandeling is schriftelijk, aangezien het een gezamenlijk verzoek is. Jullie hoeven niet zelf naar de rechtbank. Binnen de dienstverlening van de scheidingsmediation valt ook de juridische afwikkeling. Kies daarom lokaal voor de mediator Woerden.
Logo van Resolve Visie
Woerden Stad

Veelgestelde vragen

De eerste stap is de keuze voor een juridische procedure via advocaten of een gezamenlijke mediator. Wat kun je verwachten als jullie kiezen voor mediation Woerden? Dit houdt in dat je gezamenlijk afspraken maakt onder begeleiding van de onafhankelijke mediator. De mediator ondersteunt jullie in het maken van goede afspraken, informeert jullie over alle zaken en legt alle afspraken vast in het scheidingsconvenant. Ook de juridische afwikkeling wordt verzorgd.

Voor kinderen onder de 18 jaar moet er een ouderschapsplan komen. Dit geldt voor zowel gehuwde als samenwonende partner. Hierin komen afspraken over de zorgverdeling / omgangsregeling, hoogte van de kinderalimentatie en invulling van de vakanties en feestdagen. Het is de taak van de mediator om jullie te ondersteunen in het maken van passende afspraken en deze vast te leggen in het ouderschapsplan.

Voor mediation betaal je een all-in tarief. Dit is inclusief de afhandeling bij de rechtbank. In het eerste kosteloze kennismakingsgesprek worden de kosten besproken.

In het echtscheidingsconvenant komen alle afspraken, die voor jullie relevant zijn, te staan. Zoals afspraken over jullie huur-of koophuis, de financiën en pensioenen en inboedel. Het scheidingsconvenant is een juridisch document en wordt opgesteld door Ellen.

Om te bepalen of er ruimte is voor partneralimentatie maakt Ellen een alimentatieberekening. De uitkomsten hiervan zijn de richtlijn om een passend bedrag af te spreken, uiteraard binnen de wettelijke richtlijnen. Hierbij gaat kinderalimentatie altijd voor op partneralimentatie, dat houdt in dat er geen ruimte meer kan zijn voor partneralimentatie. Ook kunnen jullie onderling overeenkomen dat er wordt afgezien van partneralimentatie. De mediator begeleidt dit hele proces.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met één van onze deskundige mediator Woerden. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat kan mediation voor jullie betekenen?

Wat kan mediation voor jullie betekenen en wat is er nodig voor het slagen van mediation?

 • Bij het samen regelen van de scheiding is het van belang dat jullie bereid zijn elkaar de nieuwe stap te gunnen. Dat houdt in dat jullie in staat moeten zijn om verschillen te overbruggen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende meningen over de inboedel of de invulling van het ouderschapsplan. In dit proces worden jullie ondersteund. Met jullie beiden wordt besproken waarom jullie bepaalde opvattingen hebben. Bij mediation wordt er samen met jullie gezocht naar een oplossing die voor jullie beiden goed is. De mediator Woerden staat voor jullie klaar.
 • In de mediation gesprekken worden zaken die urgent zijn besproken en er wordt gezorgd voor snel duidelijkheid. Denk aan de mogelijkheden van de eigen woning bij de scheiding. Kan één van jullie in de woning blijven? Hoe gaat de nieuwe woonsituatie eruit zien?
 • Als mediator Woerden is het mijn taak er voor te zorgen dat zaken gecheckt worden bij jullie en dat er geen overhaaste beslissingen worden genomen op basis van emoties. Denk aan schuldgevoel of boosheid.
 • Met mediation voorkom je een vechtscheiding, omdat je in gesprek blijft met elkaar en rekening met elkaar houdt.
 • Je wordt door mij als mediator goed geïnformeerd over de wettelijke kaders en er wordt met jullie meegedacht wat past in jullie situatie. Is het bijvoorbeeld nodig dat de partneralimentatie aangepast wordt, om het mogelijk te maken dat één van beiden in de woning kan blijven.

Wat houdt goede hulp bij jullie scheiding in?

Zorg voor goede hulp bij jullie scheiding. Professionele én deskundige hulp zorgt ervoor dat je de juiste keuzes kunt maken, omdat je goed geïnformeerd bent door de mediator Woerden én omdat er met je mee wordt meegedacht. De leidraad bij mediation is: wat past in jullie situatie? Wat is er mogelijk en hoe kun je allebei zo goed mogelijk verder? Als je samen kinderen hebt betekent dit samen goed verder kunnen als ouders.

Wat klanten over mij zeggen

“Super gedaan Ellen ik voelde me heel prettig en fijn geholpen geen getouw trek.duidelijke uitleg over alles.”
★★★★

“Een scheiding is een ingrijpend en emotioneel proces.Als daarnaast de situatie ook nog eens complex is en vele variabelen kent, is de rol van een onafhankelijke mediator essentieel gebleken. De persoonlijke en begripvolle houding van Ellen naar alle partijen heeft daar zeker toe bijgedragen.”
★★★★

Benieuwd of Ellen jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button