Zuidlaren

Mediator Zuidlaren

Neem direct contact op met Jantien Schaap: 085 1302998

Als mediator in Zuidlaren regel ik samen met jullie de volledige scheiding.

Ik kom voor de gesprekken bij jullie thuis. Er wordt gezorgd voor snel duidelijkheid, zodat er rust en overzicht ontstaat.

Samen met mijn collega’s maak ik onderdeel uit van Mediation Noord-Nederland en kun je van ons verwachten dat we jullie bijstaan bij de hele scheiding.

Als jullie gaan scheiden, is de eerste keuze die gemaakt moet worden of je elk een advocaat inschakelt, of samen naar de mediator gaat. Bij mediation staat centraal dat je samen zaken regelt, zo is er meer draagvlak voor de afspraken.

Ruzies en onduidelijkheden in de toekomst worden zoveel mogelijk voorkomen. Hebben jullie samen kinderen, dan geeft dit ook voor hen de beste basis.

Mediator in Zuidlaren voor een volledig afwikkeling van jullie scheiding

Hoe regelen we het met onze kind(eren)? Hoeveel houd ik straks over? Hoeveel alimentatie moet ik betalen? Moeten we onze woning verkopen? Waar ga ik straks wonen? Dit zijn allemaal logische vragen die spelen bij een scheiding. Jullie kunnen van mij verwachten dat ik voor alle praktische zaken samen met jullie zoek naar goede oplossingen. Stap voor stap word je voorgelicht en worden alle zaken besproken, jullie ideeën zijn hierbij het uitgangspunt. Een samenvatting van hoe ik jullie ga ondersteunen:

 • We plannen een kennismakingsgesprek in bij jullie thuis, dit is kosteloos en vrijblijvend. In dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie, wat komt er allemaal op jullie af bij een scheiding? Ook bespreken we onze dienstverlening en het tarief. Dit is altijd all-in tarief, zo weet je waar je aan toe bent.
  De volgende stap is om samen afspraken te maken over de alimentatie, financiën, pensioen, jullie eigen woning en eventueel je eigen bedrijf. Bij een eigen woning bij de scheiding bespreken we vroeg in het scheidingsproces of het haalbaar is of één van beiden de woning over kan nemen.
 • Als dit gebeurd is stel ik het scheidingsconvenant op. Alle zorgvuldig gemaakte afspraken worden duidelijk vastgelegd, zodat problemen in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen worden.
 • Bij minderjarig kinderen, moet er ook een ouderschapsplan worden opgesteld. Samen met jullie stel ik deze op. Afspraken die worden vastgelegd zijn onder andere over de zorgverdeling, waar hebben de kinderen hun hoofdverblijf, wat is respectvol ouderschap en de afspraken over de kinderalimentatie.
 • De volgende stap is het in werking zetten van de juridische procedure, onze advocaat dient de stukken in bij de rechtbank, je hoeft zelf dus niet naar de rechtbank. Het inschrijven van de scheiding verzorgen we natuurlijk ook voor je.

Service mediator Zuidlaren:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat past bij jullie kinderen?

Hebben jullie samen kinderen? Ook bij het maken van afspraken over hen geldt dat emoties niet leidend moeten zijn. Neem jezelf niet als uitgangspunt, maar plaats het belang van de kinderen voorop.
Dat geldt bijvoorbeeld bij de afspraken over de zorgverdeling. Zet hierbij de vraag centraal wat het beste bij jullie kinderen past. Waak voor opmerkingen als ‘ik heb toch als vader of moeder het recht om mijn kinderen zoveel dagen per week te zien’.

Trek als ouders naar de kinderen één lijn en val elkaar niet af. Op deze manier kunnen de kinderen loyaal naar jullie allebei blijven. Probeer je eigen emoties over de breuk dus op de achtergrond te zetten en de kinderen hiermee niet te confronteren.

Wat klanten over mij zeggen

“Hebben fijne gesprekken gehad. Jantien heeft een fijne persoonlijkheid en deskundigheid. Was zeer tevreden over haar.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Jantien jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button