Mediator Elburg

Mediator Elburg

Mediator Elburg

Mediator Elburg

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Om geen dingen over het hoofd te zien hou ik het overzicht voor jullie. Samen doorlopen we stapsgewijs de zaken die geregeld moeten worden. Daarbij is er voldoende aandacht voor jullie emoties, maar ook voor de belangen van jullie beiden.

“Jullie worden ondersteund om zelf weloverwogen keuzes te maken, die afspraken opleveren waar jullie beiden achter kunnen staan.”

Met mij als mediator in Elburg wordt de scheiding samen met jullie goed afgewikkeld.

Ook de juridische kant wordt meegenomen in de dienstverlening. Naast gesprekken thuis is ook videobellen mogelijk.

Als mediator in Elburg sta ik voor jullie klaar gedurende de hele scheiding. Een scheiding brengt veel zorgen en vragen met zich mee, zorg daarom voor goede onafhankelijke hulp. Ik kom bij jullie thuis in Elburg en omgeving, zoals Doornspijk en ‘t Harde.

Scheiden van A tot Z met behulp van de mediator Elburg

In het vrijblijvende kennismakingsgesprek met jullie beiden wordt jullie situatie besproken en wat ik kan betekenen. De kosten voor de scheiding worden besproken (all-in prijs) en wat jullie hiervoor krijgen, te weten:

 • Samen worden alle zaken besproken, zodat er goede beslissingen genomen kunnen worden. Alle afspraken worden vervolgens vastgelegd. Denk aan afspraken over de verdeling van de financiën, inboedel, alimentatie en pensioen.
 • Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar? Dan komt er een ouderschapsplan. Hierin komen onder andere afspraken over de zorgverdeling, kinderalimentatie en hoe je elkaar op de hoogte houdt. Ook is er apart met kinderen een kindgesprek mogelijk, zodat zij ook betrokken worden bij de afspraken over hen.
 • Bij een koopwoning bij de scheiding worden alle mogelijkheden op een rijtje gezet. Van belang is dat er snel duidelijkheid komt over wat kan. We bespreken wat nodig is (bijvoorbeeld een afspraak bij de bank) en welke zaken van invloed zijn. De hoogte van de alimentatie heeft bijvoorbeeld invloed op het al dan niet verkrijgen van de hypotheek.
 • Als er over alle zaken overeenstemming is en alles is goed vastgelegd en duidelijk voor jullie, dan volgt de afhandeling van de scheiding bij de rechtbank. Deze wordt verzorgd en is schriftelijk. Je hoeft niet zelf naar de rechtbank.

Voordelen mediator Elburg:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Elburg en omgeving. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe zit mediation Elburg er in de praktijk uit?

Het eerste gedeelte van mijn dienstverlening bestaat uit gesprekken aan tafel. Hoe zit mijn werkwijze eruit?

 • Stap voor stap wordt uitgelegd wat mogelijk is en hoe het wettelijk is geregeld. Zoals bij pensioenen: het is wettelijk zo geregeld dat er recht is op elkaars pensioen dat is opgebouwd tijdens de huwelijkse periode.
 • Vervolgens wordt er gekeken wat jullie zelf willen en of je hiervan mag afwijken. Je mag bijvoorbeeld afzien van elkaars pensioenen of een andere verdeling maken. Dit geldt ook voor andere onderwerpen, zoals alimentatie of de zorgverdeling bij kinderen. Het uitgangspunt is altijd wat mogelijk is en wat passend is in jullie situatie.

Verschil mediator en advocaat

Als jullie gaan scheiden, kun je kiezen voor een gezamenlijke mediator of elk een advocaat. Wat levert het kiezen samen scheiden oftewel een gezamenlijke mediator op?

 • Als mediator ben ik er voor jullie beiden. Jullie zijn bij alle gesprekken allebei aanwezig en je wordt allebei goed geïnformeerd. Mijn rol is altijd neutraal en onafhankelijk en ik ben er voor jullie allebei. Dit in tegenstelling tot een advocaat. Een advocaat werkt voor één van jullie en gaat zich daar hard voor maken.
 • Door te kiezen voor mediation, investeer je in de onderlinge relatie. Helemaal van belang als je samen ouders blijft. Het uitgangspunt van mediation is niet dat één van beiden zo goed mogelijk uit de verdeling komt, maar dat jullie allebei een zo goed mogelijk startpositie hebben na de scheiding.

Wat klanten over mij zeggen

“De mediator van Resolve Visie heeft ons snel en vakkundig geholpen om de scheiding rond te maken. De advocaat werd op de achtergrond ook meteen betrokken, zodat het convenant in een moeite door kon naar de Rechtbank. Twee maanden na het kennismakingsgesprek was de scheiding officieel al ingeschreven bij de Gemeente. Aan te bevelen!”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Theo jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button