Mediator Montfoort

Mediator Montfoort

Mediator Montfoort

Mediator Montfoort

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Sinds het woord “scheiding” viel kan je leven voelen als een achtbaan. Er is nog zo veel onzeker. Het is ingewikkeld om afspraken te maken voor de toekomst als je hoofd vol emoties en vragen zit. Je wilt graag snel duidelijkheid, tegelijkertijd kun je opzien tegen de emotionele momenten die nog komen.

“Een zorgvuldige afsluiting van jullie relatie geeft rust en ruimte in je hoofd. Zo kunnen jullie je weer richten op de toekomst.”

Wat kan ik als mediator Montfoort betekenen bij de scheiding? In de gesprekken bij jullie thuis ga ik met jullie om de tafel om stap voor stap de hele scheiding te regelen. Dit geeft je een goede basis om verder te gaan en rust en overzicht voor de toekomst.

Ik kom als mediator Montfoort graag bij jullie thuis om kennis te maken. Het is goed om erachter te komen of er een klik is met dé mediator. Tijdens het traject komen veel beladen onderwerpen naar voren. Het is dan érg fijn om een klik te hebben met Ellen.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Ellen jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een volledig scheidingspakket

Dit zijn de stappen van een mediation traject:

 • Gesprekken zijn bij jullie thuis en er worden goede afspraken gemaakt over alimentatie, de financiën en de woning. Bij kinderen stel ik als scheidingsbemiddelaar samen met jullie een ouderschapsplan op. Gezorgd wordt dat dingen die vastgelegd moeten worden, worden vastgelegd en dat er passende afspraken komen. Denk aan de zorgverdeling en kinderalimentatie.
 • De juridische afhandeling wordt volledig verzorgd door onze vaste advocaat.
 • Je betaalt voor de hele afwikkeling van de scheiding een all-in tarief.

De scheiding goed regelen voor de kinderen

Tip kinderen bij de scheiding: leg alle afspraken zo duidelijk en concreet mogelijk vast. Gebruik zo min mogelijk de zin “in overleg”; hierdoor kan onduidelijkheid ontstaan, wat een bron van irritatie kan worden. Zeker in de eerste paar jaar na de scheiding. Leg bijvoorbeeld al de afspraken over de verjaardag van de kinderen of de omgang tijdens de kerstdagen vast. Ook is het mogelijk dat ik als mediator Montfoort apart met kinderen een kindgesprek heb. Zo worden zij ook betrokken bij afspraken over hen en kunnen ze hun verhaal kwijt.

Logo van Resolve Visie

Vragen over mediation

Als je met je partner tot afspraken kunt komen dan is het mogelijk om binnen 3 tot 5 maanden te scheiden. Hierbinnen valt ook de formele afwikkeling van de scheiding via de rechtbank. Als het lastig is om afspraken te maken dan loopt de doorlooptijd vaak op. De mediator Montfoort regelt het voor jullie.

Dit is een gewetensvraag waar je alleen zelf een besluit over kunt nemen. Wat doe je met je verliefdheid? Als je deze kunt “parkeren” dan levert dat een andere situatie dan dat je de verliefdheid toelaat. Door een derde in het spel loopt de spanning rond de scheiding vrijwel altijd op. Als bemiddelaar is het mijn rol jullie ook in het emotionele proces van de scheiding te ondersteunen.

Ik kom deze situatie vaak tegen. Bij einde van het huwelijk wordt er over de vermogensopbouw dan afgerekend op basis van een finale afrekening. Dit is min of meer vergelijkbaar met de afrekening van een gemeenschap van goederen. Je deelt de waarde op 50/50 basis, waarbij het voor kan komen dat er vermogensbestanddelen zijn uitgezonderd. Als bemiddelaar kom ik graag langs om jullie specifieke situatie door te spreken.

Een schenking kan gedaan zijn “met uitsluiting”. Dit betekent dat de schenking altijd bij de ontvanger zal blijven en nooit onderdeel zal worden van een gemeenschap. In dat geval hoef je de schenking niet te delen. De uitsluiting moet wel zijn vastgelegd, maar dit kan zich beperken tot bijvoorbeeld vermelding van “schenking met uitsluiting” op het bijschrift van de bank. Mijn taak als mediator is jullie goed voor te lichten over alle financiële zaken én afspraken goed vast te leggen.

Start met een goede inschatting van de verkoopwaarde en een actueel overzicht van je hypotheekschuld. Hebben jullie binnen de hypotheek waarde opgebouwd bijvoorbeeld via een spaar- of beleggingspolis? Samen zijn dit alle ingrediënten.

Overwaarde koopwoning = verkoopwaarde – (hypotheekschuld – opgebouwde waarde).

Als bemiddelaar begeleid ik jullie in het maken van goede keuzes met betrekking tot een koophuis bij de scheiding.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Montfoort. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat levert mediation jullie op?

Voordelen van mediation zijn dat je overzicht krijgt van alles dat geregeld moet worden. Je wordt goed voorgelicht over de opties en consequenties, zodat je goede keuzes kunt maken. De mediator Montfoort staat voor jullie klaar.

Wat is er bijvoorbeeld mogelijk met jullie koophuis bij de scheiding? Is het haalbaar dat één van beiden hier kan blijven wonen? Wat is hier van invloed op en wat is er mogelijk voor de ander?

Goede hulp bij scheiden houdt in dat je weet dat alles aan bod komt, dat je goed geïnformeerd wordt door mij als mediator én dat er dus geen losse eindjes zijn. Hierdoor kun je allebei zo goed mogelijk verder. Als jullie kinderen hebben zijn afspraken duidelijk en concreet vastgelegd en is besproken hoe je als ouders goed verder kunt.

Wat hebben jullie nodig bij de scheiding?

Als mediator Montfoort stem ik altijd af op jullie behoefte:

 • Is er ondersteuning in de onderlinge communicatie nodig? Door het geven van tips in de mediation gesprekken worden escalaties voorkomen, op momenten dat de emoties hoog oplopen. Ook wordt besproken hoe je irritaties vermijdt.
 • Is er ondersteuning nodig in de lopende afspraken? Denk aan een tijdelijke omgangsregeling, voordat je beiden goede woonruimte hebt. Door te evalueren hoe dit gaat, kunnen problemen in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen worden.

Wat klanten over mij zeggen

“Super gedaan Ellen ik voelde me heel prettig en fijn geholpen geen getouw trek.duidelijke uitleg over alles.”
★★★★

“Een scheiding is een ingrijpend en emotioneel proces.Als daarnaast de situatie ook nog eens complex is en vele variabelen kent, is de rol van een onafhankelijke mediator essentieel gebleken. De persoonlijke en begripvolle houding van Ellen naar alle partijen heeft daar zeker toe bijgedragen.”
★★★★

Benieuwd of Ellen jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button