10 voordelen scheidingsmediation

Scheidingsmediation betekent dat je samen onder begeleiding van een mediator de hele scheiding regelt. Mariska Blijsie (mediator), zet de 10 voordelen van scheidingsmediation op een rijtje:

1. Mediation vraagt om het commitment om er samen uit te komen en een goede startpositie voor beiden te creëren. Scheiden met behulp van mediation haalt daarom de beste houding en communicatievaardigheden in je naar boven.

2. De mediator is neutraal en onpartijdig en helpt jullie om samen tot oplossingen te komen. Dit zorgt ervoor dat een conflict niet verder escaleert.

3. Datgene wat jullie verbindt is belangrijker dan wat jullie verdeeld houdt. Hierdoor kan jullie contact na de mediation behouden blijven.

4. Jullie zijn heer en meester over jullie eigen scheiding en bepalen zelf vanuit gelijkwaardigheid en geïnformeerdheid hoe jullie afspraken eruit komen te zien. Dat zorgt voor evenwichtige afspraken.

5. De mediator is MfN gecertificeerd en zeer deskundig. Dat geeft houvast. De mediator biedt het communicatieve, praktische, fiscale en juridische kader voor de afwikkeling van jullie scheiding.

6. De mediator geeft ook de nodige aandacht aan de emotionele aspecten van de scheiding en moedigt jullie aan hierin goed voor jezelf te zorgen. Wanneer jullie goed voor je zelf zorgen, kunnen jullie er ook zijn voor jullie kinderen.

7. De mediator schenkt veel aandacht aan het belang van de kinderen in het scheidingsproces. De mediator helpt jullie samen de relatie af te hechten en geeft jullie de gelegenheid je opnieuw met elkaar te verbinden als partners in ouderschap.

8. Mediation scheelt vaak aanzienlijk in kosten en in tijd ten opzichte van een procedure met twee advocaten. De uitkomst ligt in jullie handen en niet in de handen van de Rechtbank.

9. Mediation biedt op korte termijn een realistisch perspectief op de nabije toekomst. Dat geeft rust en overzicht. De mediator geeft jullie de gelegenheid de scheiding emotioneel een plek te geven en bereidt jullie voor op een nieuwe start.

10. Mediation is informeel en vindt vaak gewoon bij jullie thuis aan de keukentafel plaats of indien gewenst op een prettige neutrale locatie. Jullie hoeven niet te verschijnen voor de Rechtbank. Dat scheelt veel stress.

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo