Scheidingsbemiddelaar

Deskundige en persoonlijke hulp bij jullie hele scheiding door een scheidingsbemiddelaar

scheidingsbemiddelaar van resolve visie

Een scheidingsbemiddelaar van Resolve Visie ondersteunt jullie in de turbulente periode van de scheiding. Door het uitgebreide, landelijke netwerk, is er altijd een scheidingsbemiddelaar bij jullie in de buurt. Grote voordeel van scheidingsbemiddeling is dat je zoveel mogelijk problemen voorkomt. Je wordt goed geïnformeerd, zodat jullie goede duidelijke keuzes kunnen maken. Je maakt samen passende afspraken en uitgangspunt is dat je allebei zo goed mogelijk verder kunt. Hiermee leg je een stabiele basis voor nu en in de toekomst.

Scheidingsbemiddelaar zorgt voor overzicht

Moet de woning worden verkocht? Hoeveel alimentatie is reëel? En hoe moet alles juridisch worden afgehandeld? De scheidingsbemiddelaar van Resolve zorgt voor overzicht en samen wordt alles stap voor stap doorgenomen. Als er over alle zaken overeenstemming is tussen jullie beiden, wordt het scheidingsconvenant opgesteld. Hierin worden alle zaken zoals de woning en alimentatie vastgelegd. Laatste stap is dat onze vaste advocaat de stukken indient bij de rechtbank. Hiermee is alles scheiding volledig afgehandeld met scheidingsbemiddeling. Verdere voordelen zijn:

  • Door onze samenwerking met HypotheekVisie kunnen we snel zorgen voor antwoorden op de vraag wat er mogelijk is met jullie eigen woning bij de scheiding.
  • Over de kosten is er snel duidelijkheid in het gratis kennismakingsgesprek bij jullie thuis. We werken met een all-in tarief, zo zijn er geen verrassingen achteraf.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met een scheidingsbemiddelaar in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Zet het belang van jullie kinderen voorop

Hebben jullie kinderen? Dan is het uiteraard belangrijk dat hun belangen voorop worden gesteld. De scheidingsbemiddelaar stelt samen met jullie onder meer het ouderschapsplan op waarin alle afspraken rondom jullie kinderen worden vastgelegd. Zoals: hoe willen jullie de zorg voor de kinderen na de scheiding invullen en de hoogte van de kinderalimentatie.

Onze scheidingsbemiddelaars hebben veel ervaring in het op een goede manier begeleiden van scheidingen met kinderen. Er worden goede adviezen gegeven hoe je jullie kinderen zo goed mogelijk steunen bij de scheiding. Ook wordt besproken hoe je als ouders na de scheiding goed met elkaar verder kunt.

Een scheidingsbemiddelaar kan ook apart met kinderen een kindgesprek hebben. Zij worden zo uitgenodigd te vertellen wat er in hun omgaat en waar ze zich mogelijk zorgen over maken. Onze ervaring is dat kinderen zo’n gesprek vaak als steun zien.

Scheidingsbemiddelaar kosten

Wij proberen als Resolvevisie zijnde zo transparant mogelijk te zijn over de kosten voor de scheidingsbemiddelaar. Wij zijn ons ervan bewust dat de situatie waarschijnlijk al genoeg kosten met zich mee brengt. Daarom starten wij het traject niet eerder dan dat er volledige duidelijkheid is over het kostenplaatje. Voor meer informatie over kosten scheiding kijkt u hier.

Wat is scheiding bemiddeling precies?

Scheiding bemiddeling is een proces waarbij een neutrale derde partij, de bemiddelaar of mediator, helpt bij het oplossen van conflicten tussen twee partners die besluiten om te scheiden. Het doel van de scheidingsbemiddeling is om een oplossing te vinden die voor alle betrokkenen acceptabel is en waarbij de emotionele en financiële kosten van een rechtszaak worden vermeden. Bemiddeling is een informele en vertrouwelijke manier van conflictoplossing, waarbij partijen zelf de controle houden over de uitkomst van de scheiding. Bovendien is scheidingsbemiddeling vaak sneller en goedkoper dan een rechtszaak.

Wat klanten over ons zeggen

“Als erg prettig ervaren. Zeker dat er een persoonlijk gesprek met de kinderen was.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen